Το… πίστεψε η Ντόρτμουντ, την προσγείωσε με τεσσάρα η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4-2 στην «Αλιάντς Αρένα» στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής στην Bundesliga, με το εν λόγω αποτέλεσμα να επαναφέρει την πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας (+2 από την Λειψία) και να αναγκάζει την δεύτερη να αυξήσει το σερί ηττών που μετράει στα Klassiker.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν… ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς όχι μόνο σκόραραν στην πρώτη φάση, με τον Χάαλαντ να νικάει με την βοήθεια και του Μπόατενγκ τον Νόιερ με δυνατό. μακρινό, σουτ, μόλις στο 2’.

Αλλά, επτά λεπτά μετά, με μια γρήγορα εκτελεσμένη επίθεση και πάσα του Σουλτς στον Αζάρ, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Χάαλαντ σκόραρε εκ νέου, αυτή την φορά με κοντινή προβολή, για το 0-2!

Έτσι, ο Νορβηγός επιθετικός έφτασε τα τέσσερα τέρματα απέναντι στους Βαυαρούς σε όλες τις διοργανώσεις την σεζόν 2020-21, με τον τελευταίο που πετυχαίνει κάτι ανάλογο να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έβαλε πέντε γκολ με την φανέλα τη Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 2012-17…

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι παίκτες της Μπάγερν άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ανέβασαν την πίεσή τους και με αιχμές του δόρατος τους Σανέ και Λεβαντόβσκι, άρχισαν να απειλούν την εστία του Χιτς.

Σε μια -τί άλλο;- γρήγορη μεταβίβαση της Μπορούσια, ο Μενιέ θα μπορούσε να βγάλει την μπάλα καλύτερα για τον Χάαλαντ και το 0-3, στο 26’...

Δεν το έκανε, όμως, με αποτέλεσμα «στο καπάκι» να έρθει το 1-2 από πλευράς γηπεδούχων, με τον Σανέ να βρίσκει με.. κλειστά μάτια τον Λεβαντόβσκι, που πέτυχε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του.

Ο Πολωνός έχασε μια σπάνια για τα… κυβικά του φάση να σκοράρει, λίγο μετά το ημίωρο. Αστόχησε και στο 39’, ωστόσο η τρίτη ήταν και… φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους, με τον Λεβαντόβσκι να σκοράρει από την άσπρη βούλα, μετά την ανατροπή του Κομάν από τον Νταχούντ, στο 44ο λεπτό, για το 30ο του τέρμα στην φετινή Bundesliga και το 2-2!

Στην επανάληψη, το τέμπο ήταν σαφώς πιο… υποτονικό, με την Μπορούσια να έχει μα καλή στιγμή με το καλημέρα και την προσπάθεια του Αζάρ, να διαμαρτύρονται για πέναλτι πάνω στον Ρόις τρία λεπτά μετά και να αρκούνται σε θέση άμυνας.

Όχι ότι η Μπάγερν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της,.. βέβαια, αλλά ήταν ξανά εκείνη που έψαξε με υπομονή και πλάνο περισσότερο ένα τρίτο γκολ, με τις προσπάθειες των Κομάν, Λεβαντόβσκι και Γκορέτσκα να παιρνούν χωρίς αντίκρισμα.

Ο Χάαλαντ ήταν ούτως ή άλλως αποκομμένος, ενώ η αναγκαστική αλλαγή του έκοψε ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών του Τέρζιτς, που έδειχναν να περιμένουν το… μοιραίο.

Αυτό ήρθε δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Γκορέτσκα να σκοράρει με την βοήθεια και του δοκαριού και να… αποδίδει δικαιοσύνη για την ομάδα του Φλικ, ενώ στο 90ο λεπτό ο Λεβαντόβσκι σημείωσε το 4-2, έκανε χατ-τρικ κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μπάγερν, αφήνοντας την Ντόρτμουντ στην έκτη θέση και το -16!

Παράλληλα, ο «Λέβα» έφτασε τα 20 τέρματα απέναντι στην… πρώην του, μετά από μόλις 14 παιχνίδια, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος με αυτό τον αριθμό.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 5/3

Σάλκε-Μάιντς 0-0

Σάββατο, 6/3

Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

(77' Σικ)

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 2-1

(23' Βέγκχορστ - 8' Μπάουμγκαρτνερ, 41' Κράμαριτς)

Φράιμπουργκ-Λειψία 0-3

(41' Ενκουενκού, 64' Σέρλοθ, 79' Φόρσμπεργκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 1-1

(70' Κόστιτς - 68' Κάλαϊτζιτς)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 2-1

(62' Πιάτεκ, 89' πεν. Λουκεμπάκιο - 2' Μπένες)

Μπάγερν Μονάχου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 4-2

(26', 44' πεν., 90' Λεβαντόβσκι, 88' Γκορέτσκα - 2', 9' Χάαλαντ)

Κυριακή, 7/3

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ουνιόν Βερολίνου (19:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 12/3

Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο, 13/3

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου-Κολωνία (16:30)

Μάιντς-Φράιμπουργκ (16:30)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου (16:30)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου(19:30)

Κυριακή, 14/3

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Αρμίνια Μπίλεφελντ (14:30)

Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ (19:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο