Δεν έχει δεχτεί γκολ για πάνω από 11 ώρες στο Champions League η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε και την πέμπτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της τα 100 γκολ ενεργητικό σε όλες τις διοργανώσεις, όμως φέτος αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν του Καταλανού στην τεχνική ηγεσία της είναι η τρομερή αμυντική λειτουργία που επιτρέπει πολύ λίγες ευκαιρίες στον αντίπαλο για να την απειλήσει.

Ως συνέπεια, στο ματς με την Γκλάντμπαχ με το οποίο σφράγισε την παρουσία της στους "8" του Champions League το βράδυ της Τρίτης (16/3) επικρατώντας με σκορ 2-0, συμπλήρωσε επτά διαδοχικά ματς χωρίς να δεχτεί γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, είχε δει την εστία της να παραβιάζεται στο ματς της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων απέναντι στην Πόρτο στις 21 Οκτωβρίου, όταν ο Λουίς Ντίας είχε ανοίξει το σκορ για τους Πορτογάλους στο 14ο λεπτό του αγώνα του "Έτιχαντ" και έκτοτε πέτυχε 17 τέρματα δίχως να δεχτεί ούτε ένα, απέναντι σε Ολυμπιακό, Πόρτο, Μαρσέιγ και Γκλάντμπαχ.

Έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό σε ματς Champions League για συνολικά 11 ώρες και 31 λεπτά και με το 90λεπτο που πρόσθεσε στην πλάτη της απέναντι στην Γκλάντμπαχ ξεπέρασε την Γιουβέντους, για να να ανέβει στη 2η θέση της σχετικής λίστας με τα περισσότερα λεπτά απαραβίαστης εστίας.

Στην κορυφή παραμένει η Άρσεναλ που μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 10 διαδοχικά ματς στο Champions League τη σεζόν 2005-06, με το σερί της να σπάει όμως με άσχημο τρόπο, αφού ηττήθηκε 2-1 στον τελικό του "Stade de France" από την Μπαρτσελόνα και έχασε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League