Οριστικά χωρίς κόσμο ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας

Στο κενό έπεσε η τελευταία προσπάθεια της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων ο εκκρεμής τελικός κυπέλλου της περιόδου 2019-20 ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ,

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 3 Απριλίου, στο στάδιο «Καρτούχα» της Σεβίλλης.

Όπως ανακοίνωσε η RFEF, το Υπουργείο Υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών στην περιοχή, αλλά και της απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως το Πάσχα των Καθολικών (4/4).

Αν και αργότερα σήμερα (18/3) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με εκπροσώπους των δύο φιναλίστ και αντιπροσωπεία της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, φαντάζει πλέον απίθανο να υπάρξει θετική εξέλιξη. Άλλωστε, ήδη από χθες (17/3) η υπουργός Υγείας της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση είναι αρνητική, λέγοντας ότι είναι ακόμη πρόωρη η επιστροφή κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ είχαν συμφωνήσει πέρυσι το καλοκαίρι στην αναβολή του τελικού του Copa del Rey, προκειμένου να δώσουν στους φιλάθλους τους την ευκαιρία να είναι παρόντες στην ιστορική αναμέτρηση, την πρώτη φορά που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι από τη Χώρα των Βάσκων συναντιούνται σε τελικό κυπέλλου. Μάλιστα, η απόφαση αυτή ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή για την Αθλέτικ, που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το φετινό Europa League (η Σοσιεδάδ βγήκε στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος).

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»