Χαμός στον 4ο όμιλο την τελευταία αγωνιστική του Euro 2020

Η Σκωτία κράτησε την Αγγλία στο μηδέν στο απόλυτο βρετανικό ντέρμπι και έβαλε φωτιά στον 4ο όμιλο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς έχουν ελπίδες πρόκρισης και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν.

Στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, Αγγλία και Σκωτία πανηγύρισαν νίκες απέναντι σε Κροατία (1-0) και Τσεχία (2-0) αντίστοιχα και απέκτησαν προβάδισμα για να βρεθούν στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020, ωστόσο τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής το βράδυ της Παρασκευής (18/6) ήρθαν για να περιπλέξουν απίστευτα την κατάσταση.

Μετά την ισοπαλία στο Κροατία - Τσεχία (1-1), χωρίς νίκήτρια έληξε και η μάχη του "Γουέμπλεϊ" μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας (0-0), κάτι που σημαίνει πως και οι τέσσερις ομάδες είναι πλέον στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Τσεχία είναι πρώτη με 4, ακολουθεί η Αγγλία με 4, τρίτη η Κροατία με 1 και τελευταία η Σκωτία επίσης με 1, ενώ την τελευταία αγωνιστική τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν τους Τσέχους στο "Γουέμπλεϊ" και οι Κροάτες τους χαϊλάντερς στο "Χάμπντεν Παρκ".

Όλοι ελπίζουν πλέον σε πρόκριση και τα δύο ματς για την 3η αγωνιστική (σέντρα την ερχόμενη Τρίτη στις 22:00) αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Θα έχουμε μάλιστα ισοβαθμία δύο ομάδων στους τέσσερις πόντους, σε περίπτωση που υπάρχει νικήτρια στο ματς της Αγγλίας με την Τσεχία και σε αυτό της Κροατίας με την Σκωτία, με την ομάδα που θα πάρει τότε την 2η και την 3η θέση να καθορίζεται βάσει των κριτηριών που έχει θεσπίσει η UEFA για τις ισοβαθμίες.

Δείτε τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  • Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων) υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες, επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  • Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  • Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  • Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της