Έβγαλε την υποχρέωση στο... ρελαντί η Αγγλία

 Αγγλία έβγαλε την υποχρέωση απέναντι στην Τσεχία (1-0), κατέλαβε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου και περιμένει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στην φάση των «16». Η Τσεχία μετά τη νίκη της Κροατίας μπήκε σε περιπέτειες αφού θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ μέσω της 3ης θέσης.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ που σημείωσε στο 12ο λεπτό, με τους Άγγλους να καταλαμβάνουν την κορυφή του 4ου ομίλου συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς.

Αντίθετα η Τσεχία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και μετά τη νίκη της Κροατίας απέναντι στην Σκωτία, θα διεκδικήσει την παρουσία της στην φάση των «16» ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, έχοντας συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς.

Το ματς 

Η Αγγλία μπήκε... φουριόζα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό ο Στέρλινγκ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως είδε την προσπάθεια του να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Βάτσλικ.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνέχισαν την πίεσή τους στην άμυνα της Τσεχίας και στο 12ο λεπτό κατάφεραν να βρουν το γκολ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σάκα, όπου βρήκε στην απέναντι πλευρά τον Γκρίλις, ο οποίος έδωσε ύψος στην μπάλα με τον Στέρλινγκ να πετάγεται στην πορεία της στέλνοντας την στα δίχτυα με κεφαλιά.

Οι Άγγλοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Τόμας Βάτσλικ με αρχοντικό τρόπο έβαλε stop στον Χάρι Κέιν, που ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Τσέχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Σούτσεκ που είδε την προσπάθειά του να καταλήγει εκατοστά δίπλα από τα δοκάρια της εστίας του Πίκφορντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την Αγγλία να κρατάει με άνεση το προβάδισμά της, αφού οι Τσέχοι αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Πίκφορντ και να φανούν απειλητικοί.

Οι Άγγλοι μάλιστα, σημείωσαν και δεύτερο γκολ στο 87ο λεπτό με τον Χέντερσον, ωστόσο το τέρμα του έμπειρου χαφ της Λίβερπουλ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Τσεχία: Βάτσλικ, Κούφαλ, Τσέλουτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (84' Βίντρα), Σούτσεκ, Νταρίντα (64' Κραλ), Μάσοπουστ (64' Χλόζεκ), Γιάνκτο (46' Σέφτσικ), Σικ (76' Πέκχαρντ).

Αγγλία: Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79' Μινγκς), Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Φίλιπς, Ράις (46' Χέντερσον), Γκρίλις (68' Μπέλινχαμ), Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Σακά (84' Σάντσο), Κέιν.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο