Η παίκτρια που συγκλόνισε και τον Μπάιντεν-«Θα κάνω επέμβαση αλλαγής φύλου»

H Κούμι Γιοκογιάμα αποφάσισε να σταματήσει να κρύβεται... Η διεθνής Γιαπωνέζα παίκτρια αποκάλυψε πως θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση αλλαγής φύλου κάνοντας και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να στείλει μήνυμα υποστήριξης για το θάρρος της. 

Η 28χρονη επιθετικός της Ουάσινγκτον Σπίριτ έκανε γνωστό πως από τα 20 της είχε αφαιρέσει ιστό από το στήθος της. «Έβγαινα εδώ και χρόνια με γυναίκες αλλά το κρατούσα κρυφό στην Ιαπωνία. Στις ΗΠΑ όμως δεν με ρωτούν απλά αν έχω αγόρι, με ρωτούν αν έχω αγόρι ή κορίτσι. Όταν η σύντροφός μου μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να το κρύβω άλλο, το πήρα απόφαση.

Δεν ήμουν ακριβώς ενθουσιασμένη στην ιδέα να προχωρήσω στην αποκάλυψη, όμως πιστεύω πως θα ήταν δυσκολότερο να προχωρήσω τη ζωή μου κρατώντας κρυφές τις προτιμήσεις μου» ήταν τα λόγια της κατά την εξομολόγηση που έκανε αποφασίζοντας να μιλήσει δημόσια για τη ζωή της. 

Έχοντας αγωνιστεί με τη φανέλα των Οκαγιάμα, Ναγκάνο και Φρανκφούρτης, η Γιοκογιάμα ήταν υποψήφια το 2010 για το βραβείο του κορυφαίου γκολ της FIFA για τέρμα που είχε σημειώσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Κ17 απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Όπως είπε θέλει να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα της και στη συνέχεια να συνεχίσει με τις επεμβάσεις για να αλλάξει φύλο. 

Η εξομολόγηση της Γιαπωνέζας παίκτριας ήρθε μερικές ώρες μετά από το δημόσιο «άνοιγμα» του σταρ του ΝFL Καρλ Νασίμπ ότι είναι ομοφυλόφυλος. 

Ο άσος των Λας Βέγκας Ρέιντερς κρατούσε το μυστικό επί 15 χρόνια. Το ήξεραν η οικογένεια και οι φίλοι του. Με την στήριξή τους όμως, αλλά και την στήριξη της ομάδας του, αποφάσισε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του Αμερικανικού φούτμπολ, που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.

«Θέλω να πω πως είμαι γκέι. Είναι καιρός που ήθελα να το κάνω, αλλά επιτέλους νιώθω άνετα να το βγάλω από το στήθος μου. Εχω την καλύτερη ζωή, την καλύτερη οικογένεια και την καλύτερη δουλειά που θα ζητούσα να έχω. Είμαι πολύ προσεκτικός στην ιδιωτική μου ζωή και ελπίζω να καταλαβαίνεται πως δεν το κάνω για να τραβήξω την προσοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε tweet υποστήριξης και για τους δύο αθλητές που είπαν την αλήθεια τους σε χρόνια που ακόμα δεν είναι αποδεκτή η διαφορετικότητα. «Είμαι περήφανος για το κουράγιο σας. Χάρη σε εσάς, πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο βλέπουν ένα νέο φως σήμερα» έγραψε, μεταξυ άλλων, ο Μπάιντεν. 

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League