Το παιδί θαύμα που ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω πίεσης

Στην αποκάλυψη ότι ήθελε να αποσυρθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου όταν ήταν στην ηλικία των 15, προχώρησε ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκοκό.

Το «παιδί - θαύμα» της Ντόρτμουντ, έχει κάνει το όνομα του γνωστό σε όλη την Ευρώπη και έχει γίνει συνώνυμο του γκολ. Ο 16χρονος πλέον επιθετικός, εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των Βεστφαλών τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας πετύχει 88 γκολ σε 141 παιχνίδια με τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου.

Εκλεισε τη φετινή σεζόν δίπλα σε Χάαλαντ και Σάντσο, με 14 συμμετοχές και 3 γκολ στην Bundesliga και αδιαμφισβήτητα αποτελεί το «αύριο» της Ντόρτμουντ. Ωστόσο, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος και ούτε ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Οπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μουκοκό τον Νοέμβριο του 2020, εξέταζε σε σοβαρό βαθμό να αποσυρθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου, εξαιτίας της πίεσης και των απαιτήσεων που είχε ο κόσμος για εκείνον.

Παρ' όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του προπονητή Νέων της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Γκέμπερτ, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να συνεχίσει να προσφέρει γκολ και θέαμα στα γερμανικά γήπεδα.

«Στην αρχή, όλα αυτά τα σχόλια και οι αναφορές για μένα, μου προκαλούσαν τρομερό άγχος. Ειδικά όταν συζητιόταν έντονα η ηλικία μου. Δεν ήθελα να το κάνω πια αυτό στον εαυτό. Ηθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο λόγω της πίεσης που δεχόμουν να ανταπεξέλθω. Ωστόσο, ο προπονητής μου τότε ο Σεμπάστιαν Γκέμπερτ με βοήθησε πάρα πολύ και με έκανε να τα ξεχάσω όλα αυτά στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «WAZ».

Θυμίζουμε ότι ο Μουκοκό έγραψε ρεκόρ στα ποδοσφαιρικά βιβλία, καθώς με το τέρμα που σημείωσε στον αγώνα με την Ουνιόν Βερολίνου για τη 13η αγωνιστική της Bundesliga, έγινε σε ηλικία 16 ετών και 28 ημερών, ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία τoυ πρωταθλήματος, μόλις στην 6η συμμετοχή του με τους Βεστφαλούς στο πρωτάθλημα.

Δειτε Επισης

Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης