Μίλησε για την... ομηρία της Νιουκάστλ αλλά και για το όνειρο της ομάδας ο Νίκκι

Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου, έζησε το όνειρο της Premier League με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Όντας ο πρώτος Κύπριος που κατάφερε να πάρει μεταγραφή από ελληνική ομάδα (ΟΦΗ) για την Αγγλία, έμεινε στους "ανθρακωρύχους" για δύο σεζόν και είχε την ευκαιρία να τεθεί υπό τις οδηγίες του Κέβιν Κίγκαν, αλλά και να συνδεθεί με προσωπικότητες όπως οι Μπίρτσλεϊ, Άντι Κόουλ, ενώ βοηθός του Κίγκαν ήταν ο Μακ Ντέρμοντ.

Ο έμπειρος πλέον προπονητής, μίλησε στο sportday.gr για την πώληση της ομάδας του Νιούκαστλ και τις προοπτικές που της ανοίγονται πλέον, προκειμένου να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

-Κύριε Παπαβασιλείου, βλέπουμε να επικρατεί ενθουσιασμός στις τάξεις της Νιούκαστλ, μετά την πώληση στο Σαουδαραβικό fund. Γιατί κατά τη γνώμη σας γίνεται αυτό; Είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, που κάνει τον κόσμο να ονειρεύεται;

-Στο Νιούκαστλ  πανηγυρίζουν γιατί βλέπουν πλέον τις νέες προοπτικές που ανοίγονται εκεί. Δεν είναι μόνο ότι πλέον θα αποτελούν και την πλουσιότερη ομάδα της Premier League, αλλά διαβλέπουν πως μπορούν να επιστρέψουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου του νησιού και γιατί όχι και της Ευρώπης. Οι οπαδοί της Νιούκαστλ είναι από τους πλέον εκδηλωτικούς στην Αγγλία και αγαπούν την ομάδα τους. Βλέπουν λοιπόν ότι τελειώνει μια περίοδος όπου ουσιαστικά ένιωθαν να βρίσκονται σε "ομηρία". Η περίοδος όπου ο Μάικ Άσλεϊ είχε στην κατοχή του την ομάδα, τελείωσε και πλέον βλέπουν να έχουν περάσει στα χέρια ενός fund που μπορεί να αλλάξει εντελώς το επίπεδο.

-Γιατί θεωρούσαν ότι είναι σε "ομηρία";

-Ο Μάικ Άσλεϊ ήταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο οποίος όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε το ειδικό βάρος, αλλά και την δυνατότητα για να οδηγήσει στη δόξα έναν σύλλογο όπως η Νιούκαστλ. Όταν σε μια ομάδα ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει παίκτες όπως οι Κίγκαν, Μακ Ντέρμοντ, αλλά και αργότερα Κόουλ, Ζινολά, Μπίρτσλεϊ, Φέρντιναντ, αλλά και να διεκδικεί τίτλους και ακόμα και το πρωτάθλημα, όπως κάναμε εμείς την δική μου εποχή, όπου βγήκαμε την πρώτη χρονιά 3οι και την επόμενη 2οι, δεν μπορεί να βλέπει τα τελευταία χρόνια την ομάδα να ακροβατεί και να κινδυνεύει. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι οι οπαδοί ευελπιστούν πως με την νέα κατάσταση θα μπορέσουν να ζήσουν ξανά ανάλογες στιγμές.

Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου, εκτός από ποδοσφαιριστής, αποτέλεσε και scouter της Νιούκαστλ και έχει φυσικά κρατήσει επαφές με τους πρώην προπονητές του και συμπαίκτες του στην αγγλική ομάδα.

-Και είναι μια πόλη που "ζει και αναπνέει" για την ομάδα.

-Σαφέστατα. Οι οπαδοί της Νιούκαστλ είναι από τους πλέον πιστούς και εκδηλωτικούς στην Αγγλία. Έχουν τρέλα για την ομάδα για όλους τους προηγούμενους λόγους που ανέφερα. Η ομάδα είναι σημείο αναφοράς για την πόλη.

-Τι πιστεύουν ότι θα γίνει πλέον;

-Τα προφανή. Από τη στιγμή που την ομάδα την πήρε ένας άνθρωπος όπου σε σύνολο περιουσίας χαρακτηρίζεται "πλουσιότερος από τον Μανσούρ" για παράδειγμα, θεωρούν ότι θα γίνουν και όλες εκείνες οι κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η Νιούκαστλ και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, την Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Σίγουρα είναι ένα fund που θα επενδύσει στο σύλλογο και στις υποδομές του και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

-Πότε πιστεύετε ότι θα γίνει αυτό; Πόσο σύντομα να περιμένουμε τη Νιούκαστλ να επιστρέψει στην ελίτ;

-Διάβασα τις δηλώσεις της Αμάντα Στέιβλι, που θα είναι η "σιδηρά κυρία" της επένδυσης αυτής. Ήδη έχει βάλει ψηλά τον πήχη και υποσχέθηκε ότι η Νιούκαστλ θα φτάσει στο σημείο για να διεκδικεί τίτλους στην Αγγλία, αλλά και στην Ευρώπη. Θεωρώ όμως ότι δεν θα γίνει κάτι άμεσα, γιατί υπάρχει και το financial fair play και θα πρέπει τα πράγματα να γίνουν σωστά. Θεωρητικά δεν υπάρχει παίκτης ή προπονητής που να μην μπορούν να τον αποκτήσουν. Όμως δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί κάθε κανονισμός. Σύντομα όμως και σε βάθος 3 έως 5 ετών, η Νιούκαστλ θα είναι μια ομάδα που θα αποτελεί και τον ιδανικό προορισμό για κάθε ποδοσφαιριστή και για κάθε προπονητή. 

Δειτε Επισης

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»