Έφυγε από την ζωή στα 87 του ο θρύλος της Γουλβς, Ρον Φλάουερς

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 87 ετών άφησε ο παλαίμαχος διεθνής μέσος, Ρον Φλάουερς, ο οποίος ήταν μέλος της αποστολής της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της χώρας. Ο εκλιπών έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 1955 και «έγραψε» 49 συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια», με απολογισμό δέκα γκολ. Ο Φλάουερς είναι ο πρώτος Άγγλος παίκτης που σκόραρε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία, για τα προκριματικά της διοργάνωσης το 1962.

Ο Φλάουερς ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της ομάδας του Αλφ Ράμσεϊ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, αλλά δεν αγωνίστηκε στη διοργάνωση. Αρχικά, μόνο οι 11 παίκτες της Αγγλίας που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του νικηφόρου (σ.σ. 4-2 επί της Δυτικής Γερμανίας) τελικού του Μουντιάλ παρέλαβαν το μετάλλιο του νικητή. Όμως, το 2009 ο Φλάουερς ήταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν καθυστερημένα το μετάλλιό τους, καθώς η FIFA αποφάσισε να αναγνωρίσει τη συμβολή των παικτών που δεν αγωνίστηκαν και των μελών του επιτελείου από κάθε ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1930 έως το 1974.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Φλάουερς αγωνίστηκε από το 1952 έως το 1967 σε περισσότερες από 500 αναμετρήσεις για λογαριασμό της Γουλβς και βοήθησε τους «λύκους» να κατακτήσουν τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (1954, 1958, 1959), όταν η μεγάλη κατηγορία ονομαζόταν First Division, και το Κύπελλο του 1960.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League