Η Ελβετία την πρόκριση, η Ιταλία στα playoffs-Στο Κατάρ με δεκάρα η Αγγλία

Η Ελβετία ήταν η χώρα που κέρδισε τη μονομαχία με την Ιταλία για την πρωτιά του 3ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και πήρε το "εισιτήριο" για το Κατάρ. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν επικράτησε με 4-0 της Βουλγαρίας και σε συνδυασμό με το 0-0 των πρωταθλητών Ευρώπης στη Βόρεια Ιρλανδία, έκανε την προσπέραση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ατμόσφαιρα στη Λουκέρνη ήταν αρκετά θερμή και οι φίλαθλοι ξεσήκωναν διαρκώς τους γηπεδούχους, που ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ιταλούς. Στο 1ο ημίχρονο η Ελβετία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των μαχητών Βούλγαρων, όμως ξέσπασε στο 2ο μέρος και βρήκε γκολ με τους Νοά Οκαφόρ, Ρούμπεν Βάργκας, Σεντρίκ Ιτέν και Ρέμο Φρόιλερ, ενώ έστειλε ακόμα δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τα γκολ δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ. Με το 3-0 η Ελβετία εξασφάλισε τη 12η παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πέμπτη διαδοχική.

Στο Μπέλφαστ, η "σκουάντρα ατζούρα" δεν μπήκε τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε με βάση το διακύβευμα του αγώνα. Το πρόβλημα στην κυκλοφορία ήταν εμφανές, με τους επιθετικούς της να μην παίρνουν μπάλα και να μην απειλούν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Μία εξαίρεση ήταν ένα τετ α τετ του Λορέντζο Ινσίνιε, που απέκρουσε με τα πόδια ο Μπέιλι Πίκοκ Φάρελ.

Η είσοδος του Μπράιαν Κριστάντε στην ανάπαυλα και των Αντρέα Μπελότι, Μανουέλ Λοκατέλι και Φεντερίκο Μπερναρντέσκι στη συνέχεια δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους Ιταλούς. Μπορεί να περιόρισαν τους γηπεδούχους στο γήπεδό τους, όμως δεν είχαν μεγάλες φάσεις και μάλιστα άφησαν κενά στην άμυνα που παραλίγο να τα αξιοποιήσουν οι παίκτες του Ίαν Μπάρακλαφ (ο Λεονάρντο Μπονούτσι απέτρεψε γκολ πάνω στη γραμμή). Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν συνέχεια στην προσπάθειά τους να βρεθούν στο Κατάρ.

Στο Σαν Μαρίνο, η Αγγλία ήθελε απλά το τυπικό του πράγματος, αφού μόνο με θαύμα θα έχανε την πρώτη θέση του 9ου ομίλου. Το τελικό 10-0 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, όπως και το 6-0 στο 1ο ημίχρονο με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει καρέ και να φτάνει τα 16 γκολ μέσα στο 2021, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς συμπατριώτης του στο παρελθόν.

Το αποτέλεσμα αυτό αυτομάτως αφήνει την Πολωνία στη 2η θέση του ομίλου και τη στέλνει στα playoffs, ανεξαρτήτως της εντός έδρας ήττας 1-2 από την Ουγγαρία. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι δεν συμμετείχε στον αγώνα, με τον Κάρολ Σβιντέρσκι που πήρε τη θέση του να σημειώνει το μοναδικό γκολ της χώρας του.

Στον 6ο όμιλο, η Σκωτία κατάφερε να χαλάσει το απόλυτο των νικών της Δανίας την ύστατη στιγμή. Το 2-0 στο "Χάμπντεν Παρκ" διαμορφώθηκε από τα γκολ των Τζον Σούταρ και Τσε Άνταμς, με τους Σκωτσέζους να φτάνουν τις έξι σερί νίκες για πρώτη φορά από το 1930 για κάποια διοργάνωση.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία