Φυλάκιση τεσσάρων ετών σε πρώην ποδοσφαιριστή που σκηνοθέτησε τον θάνατό του

Φινάλε στο πρωτοφανές «θρίλερ» με τον Χιανίκ Καμπά έβαλε η δικαιοσύνη του Ρουρ, καταδικάζοντας τον άλλοτε παίκτη της Σάλκε καθώς και τη σύζυγό του σε φυλάκιση τριών ετών και 10 μηνών, για τον θάνατό του που σκηνοθέτησαν το 2016.

Η πρωτάκουστη αυτή υπόθεση ξέσπασε τον Μάιο του 2020, έναν χρόνο αφού ο παλαίμαχος δεξιός μπακ είχε βρεθεί ζωντανός στη βιομηχανική περιοχή του Γκελζενκίρχεν, παρά το ότι για τρία χρόνια θεωρούνταν νεκρός, μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Κινσάσα του Κονγκό! Η σύζυγός του, Κριστίνα, είχε λάβει τότε αποζημίωση από την ασφαλιστική ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και αρχικά αξίωνε ποσό που ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια!

Τελικά, οι εισαγγελείς δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των συνηγόρων της συζύγου του και καταδίκασαν το ζεύγος Καμπά για απάτη, αν και όπως αναφέρει η Bild οι δυο τους φέρεται να ήταν χωρισμένοι από το 2016 ως και σήμερα.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Καμπά αρνήθηκε ότι είδε ποτέ τα χρήματα της αποζημίωσης, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, η κατά έξι χρόνια μεγαλύτερή του, Κριστίνα εξέφρασε ότι είναι αθώα μετά την ανακοίνωση του πορίσματος φυλάκισης.

Το χρονικό του «θανάτου»

Ο Καμπά δεν κατάφερε να μείνει σε τοπ επίπεδο μετά την «αποφοίτησή» του από την Ακαδημία της Σάλκε. Έγινε γυρολόγος σε ομάδες της 8ης και της 9ης κατηγορίας της Γερμανίας (Τσβέκελ, Μπόρκεν, Χάσελ μερικές εξ αυτών), με την τελευταία ομάδα της καριέρας του να είναι η VfB Huls τη σεζόν 2015-16. Λίγες μέρες μετά την αποδέσμευσή του από το κλαμπ, στις 6 Ιανουαρίου του 2016, γράφτηκε πως είχε βρεθεί νεκρός στην πατρίδα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα ρεπορτάζ τότε ανέφεραν ότι το πτώμα δεν έφερε επίσημα έγγραφα, ταυτότητα, χρήματα ή το κινητό του τηλέφωνο, έχοντας παραμεληθεί στον δρόμο από φίλους του.

Ωστόσο, πέρυσι εντοπίστηκε στους δρόμους του Γκελζνεκίρχεν, δουλεύοντας σε εργοστάσιο ενεργειακής εταιρείας ως χημικός τεχνικός, δουλειά που είχε ήδη από το 2013.

Όπως αναφέρει ο δικαστής του Έσεν, Τόμας Κλίγκελ, ο Καμπά το 2018 είχε εμφανιστεί στη γερμανική πρεσβεία της Κινσάσα στο Κονγκό, δηλώνοντας ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Η υπερασπιστική γραμμή της Κριστίνα Καμπά

Αμέσως μετά τον θάνατό του, η κατά έξι χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός του, Κριστίνα, έκανε αίτηση αποζημίωσης, η οποία έφτασε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ποσό που της καταβλήθηκε αφού παρουσίασε βιντεοσκοπημένο υλικό που αποδείκνυε τον θάνατο του άνδρα της, Όταν έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε ζωντανός, αμέσως οι υποψίες κινήθηκαν προς αυτήν, η οποία μέσω του δικηγόρου της, Μίκαελ Βολφ, όμως, υποστηρίζει ότι δεν οργάνωσε καμία πλεκτάνη και πως υπέστη σοκ τόσο στην είδηση του θανάτου, όσο και στην είδηση πως κυκλοφορούσε ζωντανός.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το τέλος της δίκης το δικαστήριο θα πειστεί για την αθωώτητα της πελάτισάς μου. Τα χρήματα της αποζημίωσης είναι ακόμη διαθέσιμα κι από τον Μάιο του 2020 έχουν κατασχεθεί. Είχαν επενδυθεί σε ένα ακίνητο και κατατεθεί σε μερικούς λογαριασμούς».

Η ίδια η Κριστίνα Καμπά, δήλωσε στη «Bild» για την πρωτοφανή υπόθεση: «Δεν έχω την παραμικρή σύνδεση με καμία απάτη. Η είδηση του θανάτου του Χιανίκ με σόκαρε το ίδιο όπως κάθε άλλον».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο