Ντρογκμπά: Αν συνεχίσει έτσι ο Σαλάχ θα κλάψω

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποτέλεσε τον πρώτο Αφρικανό ποδοσφαιριστή που κατάφερε να σημειώσει 100 γκολ στην Premier League, σταματώντας τελικά στα 104 σε 254 εμφανίσεις με την φανέλα της Τσέλσι. Το ρεκόρ του αυτό όμως κράτησε μέχρι τις 24 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο Μο Σαλάχ σκόραρε χατ-τρικ στην εμφατική νίκη της Λίβερπουλ με 5-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Αιγύπτιο να μετρά πια 108 τέρματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Παρ' όλα αυτά, ο Ντρογκμπά διατηρεί για την ώρα στην κατοχή του το ρεκόρ για τις περισσότερες ασσίστ από Αφρικανό στο αγγλικό πρωτάθλημα με 54 τελικές πάσες, όπως και αυτό για τα περισσότερα γκολ στο UEFA Champions League από ποδοσφαιριστή της «μαύρης» ηπείρου, έχοντας σημειώσει 44. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο τον Ντρογκμπά, ο Σαλάχ δεν θα αργήσει να φτάσει αυτά τα νούμερα και να σπάσει όλα τα δικά του ρεκόρ.

«Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ μου! Θέλω να κλάψω!», αστειεύτηκε ο παλαίμαχος σέντερ φορ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Στη συνέχεια σχολίασε την κοινή τους περίοδο στην Τσέλσι, όταν ο Ντρογκμπά είχε επιστρέψει στο Λονδίνο και ο Σαλάχ είχε μεταγραφεί εκεί από την Βασιλεία. Αυτή η περίοδος δεν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Αιγύπτιου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο και σύντομαι δόθηκε δανεικός σε Ρόμα και Φιορεντίνα.

«Αυτό που έχω να πω απ' όσα είχα δει στην προπόνηση, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι συμπαίκτες μας, είναι ότι φαινόταν από τότε η τεράστια ποιότητά του. Απλώς χρειαζόταν λίγο χρόνο στο γήπεδο για να δείξει τις αρετές του. Ο χρόνος δεν του δόθηκε και δυστυχώς δεν κατάφερε να μας βοηθήσει, αλλά ήταν πάντα πολύ πολύ καλός.

Θυμάμαι ότι του είχα μιλήσει και του είχα εξηγήσει ότι είναι πολύ σύνηθες για τους νεαρούς επιθετικούς να δυσκολεύονται να βρουν τα πατήματά τους σε ένα νέο περιβάλλον, άλλωστε ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και σε εμένα».

Ο Σαλάχ μετράει πια 42 ασίστ στην Premier League και 33 γκολ στο UEFA Champions League, και το πιθανότερο είναι ότι αν συνεχίσει υγιής θα καταφέρει να φτάσει και να ξεπεράσει έναν ζωντανό «θρύλο» της πρόσφατης ποδοσφαιρικής ιστορίας στο Νησί.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί