Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έρευνα στην Γιουβέντους για κατηγορίες ψευδών λογιστικών στοιχείων

  27/11/2021 08:03
Έρευνα στην Γιουβέντους για κατηγορίες ψευδών λογιστικών στοιχείων

Έρευνα στην Γιουβέντους για κατηγορίες ψευδών λογιστικών στοιχείων

  27/11/2021 08:03

Η Γιουβέντους βρίσκεται υπό έρευνα για ψευδή λογιστικά στοιχεία όσον αφορά το διάστημα 2018-2021, με την Εισαγγελία του Τορίνο να έχει ξεκινήσει την διαδικασία.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Εισαγγελέας έστειλε την Οικονομική Αστυνομία στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Ντέντβεντ, ο πρώην αθλητικός διευθυντής Φάμπιο Παράτιτσι ο οποίος πλέον εργάζεται στην Τότεναμ, είναι τα βασικά πρόσωπα της έρευνα, ενώ κατέθεσαν για τη τη φερόμενη της ψευδούς λογιστικής και της ψευδούς τιμολόγησης, για συναλλαγές ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Εταιρικής Ευθύνης, η ίδια αξίωση τίθεται κατά του συλλόγου. Μετά τις έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Consob (κυβερνητική αρχή της Ιταλίας, υπεύθυνη για τη ρύθμιση της αγοράς κινητών αξιών και του Χρηματιστηρίου) και την Covisoc (Εποπτική Επιτροπή ποδοσφαιρικών συλλόγων), η έρευνα από την Εισαγγελία του Τορίνο συντονίζεται από τους εισαγγελείς Μάριο Μπεντόνι, Τσίριο Σαντοριέλο και τον συνεργάτη Μάρκο Τζανόλιο.

Πάντως σε προηγούμενες υποθέσεις, όπως το 2008 με την Ίντερ και την Μίλαν, οι οποία αθωώθηκαν από ανάλογες κατηγορίες.

Πηγή: sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας