Μια πόλη ενωμένη μετά τη δολοφονία της μικρής Ava-«No more knives in our city» (pic)

Ένας έφηβος μόλις 14 χρονών εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Η Ava White ήταν έξω με φίλους της στο κέντρο του Λίβερπουλ όταν δέχθηκε επίθεση την περασμένη Πέμπτη (25/11).

Μαχαιρώθηκε λίγο αφότου άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης σηματοδοτώντας την έναρξη των γιορτών. Στις 20:40 τοπική ώρα. Ο έφηβος εντοπίστηκε μέσω βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ακρόασης μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Η Ava ενεπλάκη σε «λεκτικό καυγά» που εξελίχθηκε σε «επίθεση με μαχαίρι εναντίον της» στο κέντρο της πόλης όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Τρία άλλα αγόρια ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών συνελήφθησαν ακόμα και αφέθηκαν υπό όρους ελεύθερα.

Στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ (1-4) το βράδυ της Τετάρτης (01/12) οι οπαδοί της Έβερτον και της Λίβερπουλ σήκωσαν ένα πανό με τα χρώματα και τα εμβλήματα και των δύο ομάδων και ένα μήνυμα που ξεπερνάει το ποδόσφαιρο.

«No more knives in our city», δηλαδή «Όχι άλλα μαχαίρια στην πόλη μας»!

«Για 90 λεπτά μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά όταν πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι... είναι ένα τόσο τραγικό γεγονός», δήλωσε οπαδός των «ζαχαρωτών» σε τοπικά Μέσα.

Στο παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο 12ο λεπτό στη μνήμη της, ενώ ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ απέτισε φόρο τιμής με μια μπλούζα που φορούσε μέσα από την εμφάνισή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ