Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στο κελί διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ

  08/12/2021 13:22
Στο κελί διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ

Στο κελί διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ

  08/12/2021 13:22

Πρόκειται για τον Μπόρισλαβ Κόλερ, ο οποίος συνελήφθη και έμεινε υπό κράτηση για 72 ώρες. Ο Βούλγαρος είναι διαιτητής ποδοσφαίρου σάλας και βοηθός διαιτητή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 26,5 εκατομμυρίων ευρώ (53 εκατομμύρια λέβα) που χορήγησε το κράτος για την κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας (Χέμους).  

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο αδερφός του, καθώς είναι υπάλληλος σε μια από τις μεγαλύτερες βουλγαρικές κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως αναφέρουν στη γειτονική χώρα, η αστυνομία έχει ακράδαντα στοιχεία ότι τα χρήματα για τον αυτοκινητόδρομο Χέμους, τα οποία παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποσύρθηκαν σε μετρητά από την τράπεζα και αποθηκεύτηκαν σε σακούλες.

Στη Βουλγαρία τονίζουν, ότι το κράτος έδωσε πρώτα τα χρήματα στην κρατική επιχείρηση Avtomagistrali, η οποία επέλεξε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να υλοποιήσουν την κατασκευή χωρίς δημόσιες συμβάσεις.

Μεγάλα ποσά δόθηκαν προκαταβολικά στις εταιρείες και στη συνέχεια, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε εταιρείες-«φαντάσματα» όπου και έκαναν… φτερά.

Πηγή: to10.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας