Στο κελί διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ

Πρόκειται για τον Μπόρισλαβ Κόλερ, ο οποίος συνελήφθη και έμεινε υπό κράτηση για 72 ώρες. Ο Βούλγαρος είναι διαιτητής ποδοσφαίρου σάλας και βοηθός διαιτητή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 26,5 εκατομμυρίων ευρώ (53 εκατομμύρια λέβα) που χορήγησε το κράτος για την κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας (Χέμους).  

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο αδερφός του, καθώς είναι υπάλληλος σε μια από τις μεγαλύτερες βουλγαρικές κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως αναφέρουν στη γειτονική χώρα, η αστυνομία έχει ακράδαντα στοιχεία ότι τα χρήματα για τον αυτοκινητόδρομο Χέμους, τα οποία παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποσύρθηκαν σε μετρητά από την τράπεζα και αποθηκεύτηκαν σε σακούλες.

Στη Βουλγαρία τονίζουν, ότι το κράτος έδωσε πρώτα τα χρήματα στην κρατική επιχείρηση Avtomagistrali, η οποία επέλεξε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να υλοποιήσουν την κατασκευή χωρίς δημόσιες συμβάσεις.

Μεγάλα ποσά δόθηκαν προκαταβολικά στις εταιρείες και στη συνέχεια, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε εταιρείες-«φαντάσματα» όπου και έκαναν… φτερά.

Πηγή: to10.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί