Επίσημο: O νέος κανονισμός της FIFA για να μπει τέλος στο «πάρε-δώσε» δανεικών παικτών

Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην... απεριόριστη μετακίνηση ποδοσφαιριστών με τη μορφή δανεισμού, η FIFA έκανε γνωστό πως υπάρχει πια νέος κανονισμός για τον περιορισμό τους.

Οι αλλαγές που κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικές και αναμένεται, φυσικά, να επηρεάσουν συλλόγους που συνήθιζαν είτε να δίνουν είτε να παίρνουν παίκτες δανεικούς. 

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, η FIFA ορίζει πια πως κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να αποκτά μόνο έξι ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού ανά μεταγραφική περίοδο και ο ίδιος αριθμός θα ισχύει και για όσους επιθυμεί να παραχωρήσει.

Στόχος, φυσικά, είναι να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των παικτών που παραχωρούνται ως δανεικοί ανά σεζόν, καθώς πολλές ομάδες επιλέγουν αυτό τον τρόπο για να αποφύγουν να ξοδέψουν χρήματα, αλλά να «γεμίσουν» το ρόστερ τους. 

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την σεζόν 2024-25, ωστόσο ήδη νωρίτερα θα υπάρξουν κι άλλοι περιορισμοί στον αριθμό των δανεικών: αρχικά θα είναι οκτώ και θα μειωθούν σε επτά την περίοδο 2023-24. 

Σημειώνεται πως θα υπάρχει εξαίρεση για παίκτες κάτω των 21 ετών που έχουν γεννηθεί στην ίδια πόλη που εδρεύει η ομάδα τους. 

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε ισχύ από την σεζόν 2020-21 κάτι που δεν συνέβη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να επικυρωθεί από το αρμόδιο συμβούλιο της FIFA.

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ