Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η απειλή της European Super League οδηγεί την UEFA σε τεράστια αύξηση μπόνους

  23/01/2022 09:27
Η απειλή της European Super League οδηγεί την UEFA σε τεράστια αύξηση μπόνους

Η απειλή της European Super League οδηγεί την UEFA σε τεράστια αύξηση μπόνους

  23/01/2022 09:27

Η απειλή δημιουργίας της European Super League δεν επιτρέπει στην UEFA να εφησυχάσει. Οι συναντήσεις των διοικητικών ηγετών της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ανιέλι και Πέρεθ πιστοποιούν ότι το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί μολονότι σε πρώτη φάση η UEFA κέρδισε κατά κράτος την αρχική μάχη.

Η UEFA γνωρίζει τις κινήσεις των... αντιφρονούντων, οι οποίοι δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους, και ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση προσφέροντας... γη και ύδωρ στις ομάδες του Champions League. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε τις τελικές επαφές με τις τέσσερις εταιρείες που ενδιαφέρονται έμπρακτα για το τηλεοπτικό πακέτο του νέου Champions League που θα αρχίσει από το 2024. Κι όπως προκύπτει απ' το ρεπορτάζ, τα έσοδα που θα έχει απ' το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι πρωτοφανή! Όπως διαρρέεται, μπορεί να προκύψει αύξηση εσόδων που ενδέχεται να φτάσει μέχρι και 40% πάνω από τα 3,6 δισ. ευρώ που εισέπραξε η UEFA πέρυσι. Εκτιμάται δηλαδή ότι από το 2024 τα έσοδα είναι πιθανό να φτάσουν ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ!

Απ' αυτή την αύξηση ουσιαστικά θα προκύψουν και τα κατά πολύ αυξημένα έσοδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο Champions League. Πρόκειται για το δέλεαρ της UEFA προς τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προκειμένου να μην υπάρξουν μελλοντικά άλλες... ανταρσίες τύπου ESL.

Το νέο Champions League

Ο τρόπος διεξαγωγής του Champions League αλλάζει ριζικά από το 2024. Οι 32 θα γίνουν 36, ενώ η φάση των ομίλων εξαλείφεται και τη θέση της παίρνει ένας μεγάλος όμιλος των 36. Παρ' όλα αυτά, δεν θα παίζουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους όπως επί παραδείγματι συμβαίνει στην μπασκετική Euroleague. Κάθε μία από τις 36 συμμετέχουσες ομάδες θα δώσει 10 αγώνες (5 εντός έδρας και 5 εκτός έδρας). Οι αντίπαλοί της θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από διάφορα γκρουπ δυναμικότητας (δεν έχει γίνει γνωστή η διαδικασία σχηματισμού των γκρουπ δυναμικότητας).

Όταν ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές, οι 8 ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή θα προκρίνονται απευθείας στη... μεθεπόμενη φάση, ενώ οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ, διεκδικώντας οχτώ εισιτήρια για τη φάση των 16. Εν συνεχεία, η διοργάνωση θα συνεχίζεται με το γνώριμο format των διπλών αγώνων στους 16, τα προημιτελικά και τα ημιτελικά και φυσικά με μονό τελικό.

Πηγή: Έθνος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας