Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή ιδιοκτησίας η Τσέλσι

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Τσέλσι, αφού κάμφθηκε ακόμη ένα γραφειοκρατικό ζήτημα.

Το ζήτημα που λύθηκε αφορούσε την έγκριση της πορτογαλικής κυβέρνησης, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι κάτοχος διαβατηρίου της συγκεκριμένη χώρα και χρειάζονταν το «πράσινο φως» από τους Πορτογάλους για την ολοκλήρωση της πώλησης της Τσέλσι στον Τοντ Μπόελι.  

Όπως ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η πορτογαλική κυβέρνηση, έδωσε την έγκρισή της για την πώληση της Τσέλσι, ανάβοντας το πράσινο φως στην αίτηση που έλαβαν από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για ανθρωπιστική εξαίρεση.

«Η Πορτογαλία έδωσε την έγκριση για την πώληση της Τσέλσι. Οι δύο αρμόδιες εθνικές αρχές, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, έδωσαν το πράσινο φως στο αίτημα που έλαβαν από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για ανθρωπιστική εξαίρεση, επιτρέποντας στον αγγλικό σύλλογο να πωληθεί.

Η πορτογαλική έγκριση προκύπτει από την εγγύηση των βρετανικών αρχών ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς που δεν ευεργετούν άμεσα ή έμμεσα τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εθνική θέση έχει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League