Ο τελικός του Champions League έχει καθαρό φαβορί και τρομακτικό Μπενζεμά

H μια έχει αποκλείσει Ιντερ, Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ. Με «στεγνό καθάρισμα» στα πέντε από από τα έξι ημίχρονα και ένα κωμικο-τραγικό στην Ισπανία. Η άλλη έχει στείλει σπίτι τους όλα τα δισεκατομμύρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού σύμπαντος: Παρί, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι. «Εχει τόση σημασία πώς έφτασαν στο Παρίσι; Ένα ματς είναι ο τελικός» μπορεί δικαίως να αναρωτηθεί κάποιος. Κι όμως έχει. Διότι σίγουρα όταν έχεις αποκλείσει τη Μάντσεστερ Σίτι μπορείς να νικήσεις και τη Λίβερπουλ! Και σίγουρα όταν έχεις αποκλείσει με φοβερές ανατροπές τους πάντες, δεν σε σκιάζει κανένας Σαλάχ, κανένας Μανέ, κανένας Αλισον, Ρόμερτσον και Αλεξάντερ Αρνολντ.

Είναι ο σημερινός τελικός του Champions League ο πιο «βαρύς» από το 2018 και έπειτα. Δηλαδή από τον…προηγούμενο Ρεάλ - Λίβερπουλ που είχε κριθεί από τον Λορίς Κάριους, ο οποίος μετά από ένα πέρασμα στην Μπεσίκτας κι ένα ακόμα στην Ουνιόν επέστρεψε στο Ανφιλντ! Πίσω από Αλισον, Αντριαν, Κέλεχερ. Ναι, κρίθηκε και από τον φαντασμαγορικό εκείνη τη βραδιά Γκάρεθ Μπέιλ και από το διδυμάκι Σαλάχ - Σέρχιο Ράμος. Από εκείνη τη βραδιά και έπειτα, ο Ράμος πήρε ένα πρωτάθλημα. Και η Ρεάλ άφησε τον τιμημένο και πολυτροπαιούχο με την Εθνική Ισπανίας αρχηγό της να φύγει για την Παρί. Ο Σαλάχ μετά από εκείνη τη βραδιά πήρε τα πάντα: Τσου Λου, το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, Κύπελλο, Διηπειρωτικό, μέχρι και… Carabao. Πιθανότατα μέχρι τη λήξη της καριέρας του ο Ράμος δεν θα ξαναπάρει τίποτα «ευρωπαϊκό». Πιθανότατα ο Σαλάχ, είτε μείνει είτε φύγει από τη Λίβερπουλ του χρόνου, κάτι θα πάρει μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του…

Ξεφύγαμε. Το θέμα είναι Ρεάλ Vs Λίβερπουλ, όχι Ράμος Vs Σαλάχ. Και σ’ αυτό το σημερινό Ρεάλ - Λίβερπουλ που είναι και πιο «εμπορικός» τελικός που θα μπορούσε να «κάτσει» στην UEFA, φαβορί υπάρχει. Και είναι η αγγλική ομάδα. Κι ας μην έχει τον σούπερ σταρ της εφετινής διοργάνωσης, αυτό το απίστευτο θωρηκτό, αυτόν τον καταπληκτικό team player, αυτή την παγκόσμιας κλάσης σενετρφοράκλα, έναν από τους κορυφαίους φορ όλων των εποχών, που λέγεται Καρίμ Μπενζεμά. Ναι, καλοί οι Ροντρίγκο - Βινίσιους, αμέτρητα κιλά μπάλα οι Μόντριτς - Κρόος, πολύτιμοι οι Βαλβέρδε - Καμαβινγκά, κλάση ο Κασεμίρο, όμως… μέχρι εκεί. Η Λίβερπουλ διαθέτει καλύτερους αμυντικούς σε όλες τις θέσεις, καλύτερους εξτρέμ και ισάξια μεσαία γραμμή με τη Ρεάλ. Αν ήταν νεότερη η τριάδα των Μαδριλένων αναμφισβήτητα θα μιλούσαμε για ισπανική υπεροχή στο κέντρο του γηπέδου. Όμως με τον Κασεμίρο να… χάνει λάδια και τον Κρόος όχι στα… χάι του πια, αυτός ο υπερπαίκτης Μόντριτς καλείται να κάνει πολύ περισσότερα απ΄αυτά που πρέπει.

Ο Χέντερσον, ο Τιάγκο και ο Φαμπίνιο ατομικά δεν θα μείνουν στην ιστορία ως μέλη του Τop-20 των χαφ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προσωπικά ασφαλώς προτιμούσα τον Βαϊνάλντουμ αντί του κάπτεν, επί παραδείγματι. Όμως οι βοήθειες που μπορεί να πάρει η Λίβερπουλ από Κεϊτά, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν, Τζόουνς (διαφορετικού τύπου βοήθεια από καθέναν εκ των αναπληρωματικών χαφ της) είναι πολύτιμη. Όπως και η Ρεάλ αντιστοίχως στη συγκεκριμένη γραμμή από τους παίκτες που θα επιλέξει ο Αντσελότι να κρατήσει στον πάγκο. Θα τους χρειαστεί, διότι η Λίβερπουλ είναι ανώτερη και στο αμυντικό και στο επιθετικό transition...

Η Λίβερπουλ έχει υπογράψει το μεγαλύτερο εφιάλτη στην καριέρα του υποτιμημένου συγκριτικά με άλλους «μεγάλους», Καρλίτο. Όχι με τη Ρεάλ. Με τον Σέβα και τον Κρέσπο. Με τον Μαλντίνι, τον Νέστα και τον Καφού. Με Ζέεεντορφ, Πίρλο, Κακά. Με μια υπερομάδα. Εχει ήδη υπογράψει εφέτος των εφιάλτη αμέτρητων΅: του Μέσι και του Μπαπέ, του Νεϊμάρ και του Ζορζίνιο, του Ντε Μπρόινε και του Πεπ. Τους καθάρισε όλους σαν αυγά, χωρίς η Ρεάλ να είναι ανώτερη εντός αγωνιστικού χώρου στα πέντε από τα έξι παιχνίδια εναντίον Παρί, Τσέλσι, Σίτι.

Για να το πάρει απόψε δεν χρειάζεται να είναι καλύτερη από τη Λίβερπουλ. Χρειάζεται όμως να έχει πάλι τον Μπενζεμά στα φόρτε του, να αντέξει στο κηνυητό της Λίβερπουλ, να μην παίξει κρυφτό και να έχει σε τρομερή βραδιά τους αμυντικούς της και τον Κουρτουά. Αν τα καταφέρει όλα αυτά και έχει την τύχη σύμμαχό της θα σηκώσει το πιο μαγκιόρικο Champions League στην ιστορία του θεσμού! Το πιο βαρβάτο και ωραίο για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη εις «-άτο» που δεν έχει ρίζα της την… Κεφαλλονιά.

Δεν είναι, όμως, αυτό το πιθανότερο σενάριο. Το πιθανότερο είναι απόψε στο Παρίσι να σβήσει το άστρο που μαζί με την κλάση και το ταλέντο πέντε - έξι παικτών προεξάρχοντος του διαστημικού Μπενζεμά, έφερε τη Ρεάλ στον τελικό του Champions League. Kι ας παίζει εδώ και δυο μήνες στο ρελαντί, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ έβγαζε τα σωθικά της με τελικούς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κι ας έχει τη στόφα του «μεγάλου» έναντι στον ενθουσιασμό του… trendy. Ναι, είναι της μόδας η Λίβερπουλ. Φοριέται πολύ επί Κλοπ. Κι αν καταφέρει απόψε να το σηκώσει εναντίον της αναμφισβήτητης Βασίλισσας του θεσμού, της ομάδας που κατάφερε να πάρει όσα Champions League και η Μπαρτσελόνα στην 17ετία του κορυφαίου παίκτη παγκοσμίως με τους Μπλαουγκράνα, θα γίνει εκείνη η κορυφαία αγγλική ομάδα επί Πεπ στο Νησί.

Ο σημερινός τελικός είναι ο σπουδαιότερος που θα μπορούσε να (μας) τύχει διότι ο νικητής θα λάβει τεράστια υπεραξία. Την αξία του ηττημένου, που κουβαλά τόμους ιστορίας, τόνους τροπαίων και ένα αξιοθαύμαστο - για διαφορετικούς λόγους, σύνολο.

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ