H Bασιλισσα στο θρόνο της-Mυθικός Κουρτουά χάρισε το Champions League στη Ρεάλ

Σε ένα τελικό που έσπασαν καρδιές με την Λίβερπουλ να είναι καλύτερη, αλλά την Ρεάλ να έχει την ουσία, το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ βάφτηκε στα άσπρα της Βασίλισσας της Ευρώπης. 

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να σκοράρουν, όμως βρήκαν απέναντί τους ένα τεράστιο Τιμπό Κουρτουά που σταμάτησε όλα τα σουτ που πήγαν προς την εστία του.

To προφίλ του αγώνα:

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να βρει το γρήγορο γκολ, που θα της έδινε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ωστόσο βρήκε απέναντί της ένα εκπληκτικό Τιμπό Κουρτουά, που σταμάτησε τους επιθετικούς των κόκκινων. 

Αποκορυφωμα των ευκαιριών της Λίβερπουλ ήταν το δοκάρι του Σάντιο Μανέ στο 21ο λεπτό του τελικού.Ο Μανέ ελίχθηκε υπέροχα στην περιοχή των μερένγκες, σούταρε με το δεξί, ο Κουρτουά τέντωσε το σώμα του και ακούμπησε ίσα ίσα την μπάλα, ώστε αυτή να χτυπήσει το κάθετο δοκάρι και να περάσει πίσω του. Στη συνέχεια την μπλόκαρε.

Στο 44ο λεπτό, στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία για γκολ, η Ρεάλ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, με τον Καρίμ Μπενζεμά, όμως το γκολ ακυώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Γάλλος επιθετικός ντρίμπλαρε τον Ρόμπερτσον, όμως έχασε την κατοχή. Η μπάλα πήγε σε σημείο που έτρεχαν οι Βαλβέρδε, Κονατέ και Φαμπίνιο και επέστρεψε στη συνέχεια στον Μπενζεμά, που πλάσαρε στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως ακολούθησε ολιγόλεπτος έλεγχος στο VAR, ώστε να διαπιστωθεί πώς έφτασε η μπάλα στα πόδια του εκτεθειμένου Μπενζεμά, όσο και αν υπάρχει περίπτωση πέναλτι πάνω στον Βαλβέρδε. Τελικά, το γκολ δεν μέτρησε, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως φοβισμένα στο γήπεδο, με την Ρεάλ στην πρώτη της ευκαιρία να σκοράρει, με τον Βινίσιους στο 59'.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε έκανε την μπαλιά στην καρδιά της περιοχής των Άγγλων, ο Βινίσιους βρέθηκε στη σωστή θέση, τι σωστή στιγμή και μπροστά σε άδειο τέρμα σκόραρε για το 1-0 των Ισπανών μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς τους.

Μετά το γκολ, η Λίβερπουλ άυξηση την πίεσή της για να ισοφαρίσει, όμως βρήκε απέναντί της ένα τεράστιο Τιμπό Κουρτουά, που κατέβασε ρολά και κατάφερε να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών του Γιούργκεν Κλοπ. Το highlight του Κουρτουά ήταν η απόκρουσή του σε σουτ εξ επαφής του Σαλάχ στο 69'.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες της Ρεάλ να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

H ταυτότητα του αγώνα:

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Χέντερσον (77' Κεϊτά), Ντίαζ (65' Ζότα), Μανέ, Σαλάχ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Βινίσιους, Μπενζεμά, Βαλβέρδε (85' Καμαβινγκά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ