Koύμαν: Απελευθερώθηκα όταν έφυγα, η Μπαρτσελόνα ζει από το παρελθόν

Στις 28 Οκτωβρίου του 2021 ο Ρόναλντ Κούμαν αποτέλεσε παρελθόν από την Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι να είναι ο αντικαταστάτης του λίγες μέρες αργότερα. Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος θα αναλάβει το τιμόνι των οράνιε μετά το Μουντιάλ, μίλησε στο Esports3 για την εποχή του στον πάγκο των μπλαουγκράνα.

"Όταν έφυγα αισθάνθηκα απελευθέρωση. Ήταν δύσκολες στιγμές για το κλαμπ, με τον Λαπόρτα να έχει αμφιβολίες για εμένα. Εάν δεν κερδίζεις έχεις πρόβλημα. Δεν μετανιώνω για τίποτα" ανέφερε ενώ συμπλήρωσε για τον πρόεδρο των Καταλανών: "Ως πρόεδρος μπορείς να έχεις τις αμφιβολίες σου. Αλλά όταν τις λες δημόσια, όλοι αμφιβάλουν. Αυτό ήταν μεγάλο του λάθος".

Στη συνέχεια σχολίασε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα: "Ως Ολλανδός είμαι υπέρμαχος του ποδοσφαίρου κυριαρχίας. Σχηματισμός με πέντε αμυντικούς, δεν είναι ένα αμυντικό σύστημα. Για τρεις ή τέσσερις μήνες με αυτό το σύστημα παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο πέρσι. Η Μπαρτσελόνα ζει από το παρελθόν, από το τίκι-τάκα, από το 4-3-3. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, είναι πιο γρήγορο, πιο δυνατό".

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα: "Πήγα στο σπίτι, τον κατάλαβα, μου είπε κάποια προσωπικά πράγματα. Ήθελα να συνεχίσει. Είναι δύσκολο να τον βλέπω με άλλη φανέλα. Ήταν πλήγμα για εμένα μου έφυγε".

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League