Πρώτη κούπα με τεσσάρα για την Παρί και σόου από Νεϊμάρ, Μέσι, Ράμος

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 4-0 της Ναντ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο για τη σεζόν 2022-23 στη Γαλλία καθώς έκανε δικό της το Σούπερ Καπ. Σε ένα ματς όπου δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Εμπαπέ που ήταν τραυματίας οι Νεϊμάρ, Μέσι και Σέρχιο Ράμος πέτυχαν τα τέσσερα γκολ της ομάδας του Παρισίου που είχε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα τέρματα.  

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ, το ένα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και το άλλο από τη βούλα του πέναλτι ενώ ο Μέσι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21' με ένα όμορφο γκολ. Ο Σέρχιο Ράμος πέτυχε το τρίτο του τέρμα με τη φανέλα της Παρί με ένα υπέροχο τακουνάκι για να κάνει το 3-0. Η Ναντ από την πλευρά της είχε και αυτή τις στιγμές της αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και να μπει στο παιχνίδι.

Η Παρί είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 14' όταν ο Μαρκίνιος σημάδεψε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής το οριζόντιο δοκάρι του Λαφόντ. Η Ναντ απάντησε στο 19' με τον Μπλας μέσα στην περιοχή να πλασάρει και τον Ντοναρούμα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 22' η ομάδα του Μέσι άνοιξε το σκορ όταν ο Νεϊμάρ έκανε την κάθετη πάσα για τον Αργεντινό η άμυνα της Ναντ δεν υπολόγισε καλά με τον Μέσι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να περνάει και τον τερματοφύλακα και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Οι παίκτες του Καλτιέ συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και τη μπάλα στα πόδια τους και να απειλούν με τον Μέσι στο 44' να κάνει μια πενέμορφη επέλαση από τα δεξιά και το σουτ με τον Λαφόντ να μπλοκάρει.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Παρί κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής, πλάγια και αριστερά όμως. Οι Μέσι-Νεϊμάρ βρέθηκαν πάνω από τη μπάλα με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ένα τρομερό χτύπημα έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Λαφόντ για το 2-0 που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια ευκαιρία για τη Ναντ αλλά το σουτ του Γκουσάντ στο 50' έφυγε εκτός εστίας ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μέσι στο 53'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η Παρί πέτυχε ένα ακόμα υπέροχο τέρμα. Ο Βεράτι γέμισε για τον Σαράμπια ο οποίος γύρισε παράλληλα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Λαφόντ προσπάθησε να την απομακρύνει και ο Σέρχιο Ράμος που είχε προωθηθεί με ένα τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 81' ο Νεϊμάρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή με τον Καστενέτο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και την κόκκινη στον αμυντικό της Ναντ. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε για να γράψει το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ράμος, Μέντες (68' Περέιρα), Βεράτι (78' Παρέδες), Βιτίνια (68' Μπερνάτ), Χακίμι (78' Μουκιέλ), Νεϊμάρ, Μέσι, Σαράμπια (84' Μουινγκά).

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Καστεγέτο, Τζιροτό, Παλουά, Άπια (81' Φάμπιο), Σισοκό, Κιριβέλα (65' Μοχάμεντ), Κοκό (64' Μουτουσάμι), Μπλας, Γκεσάντ (79' Κορχία), Σιμόν.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League