«Το πέναλτι στο FA ότι καλύτερο μου έχει συμβεί, να σηκώσω το Champions League»

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή της NOVA "Monday FC" και τον Ντέμη Νικολαΐδη παραχώρησε ο Κώστας Τσιμίκας. Ο μπακ της Λίβερπουλ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League, τους στόχους του, τον Κλοπ, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του Τσιμίκα:

Για τις ασίστ του στο 9-0 επί της Μπόρνμουθ: "Αισθάνθηκα πολύ καλά, γιατί έχασα τα δύο πρώτα παιχνίδια λόγω μικροτραυαμτισμού. Ήταν καλό γιατί μου δείχνει ότι ξεπέρασα τον τραυματισμό μου. Χαρούμενος για τις δύο ασίστ".

Για την κακή εκκίνηση της Λίβερπουλ: "Μετά από την περσινή χρονιά όλοι οι παίκτες είναι καταπονημένοι. Ήρθαν και οι τραυματισμοί. Σε όλους συμβαίνει αυτό. Συνέβη σε εμάς, δείξαμε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό level, αλλά μετά έπεσε η απόδοσή μας. Η ομάδα θα ορθοποδήσει σύντομα και ευελπιστώ για το καλύτερο".

Για τον ανταγωνισμό στην Premier League: "Φέτος θα είναι η καλύτερη Premier League που έχει υπάρξει ποτέ. Η κάθε ομάδα έχει ενισχυθεί σε όλους τους τομείς, έχουν τους καλύτερους παίκτες που παίζουν. Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, ακόμη και για εμάς που δεν φέραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα είναι η πιο δύσκολη Premier League που έχει υπάρξει ποτέ.

Για τις μεταγραφές των Νούνιεθ και Χάλαντ: "Είναι πολύ καλοί παίκτες, γνώμη δεν έχω για τον Χάλαντ. Ο Νούνιες έχει πολύ ταλέντο, δουλεύει σκληρά κάθε μέρα να φτάσει στο λέβελ της Premier League. Θα μας βοηθήσει πολύ, θα δώσει αυτό που άφησε ο Σάντιο και εμείς είμαστε εδώ καθημερινά γι' αυτόν, δίπλα του για ό,τι χρειαστεί. Έχει να πανηγυρίσει πολλά γκολ για την ομάδα".

Για τον τελικό του Champions League: "Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το κλαμπ οι πιθανότητες να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο είναι πολλές. Για μένα είναι όνειρο, θυμάμαι όταν ήμουν παιδί παίζαμε με τον αδερφό μου στις αλάνες λέγαμε ότι παίζουμε τελικό Champions League. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, είμαι χαρούμενος γι' αυτό και ευελπιστώ στο μέλλον να είμαι αυτός που θα σηκώσει το Champions League".

Για τον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι: "Έκανα όνειρα και σε αυτή την ομάδα έγιναν πραγματικότητα. Αυτό το πέναλτι ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ήταν κάτι special, γιατί δεν είχα βάλει πέναλτι πρώτα και μετά έδωσα τον τίτλο στην ομάδα μου".

Για τη συνεργασία με τον Ρόμπερτσον: "Όταν ήρθα εδώ ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο, μετά δύσκολο επειδή κόλλησα covid και είχα δύο τραυματισμούς. Προσπάθησα να μάθω τις τακτικές της ομάδες, πέρσι έδειξα ότι η κόποι μου ανταμείφθηκαν, η δουλειά του πρώτου χρόνου δηλαδή. Σίγουρα είναι δύσκολο όταν έχεις μπροστά σου ένα παίκτη σαν τον Ρόμπερτσον. Σε κάνει όμως καλύτερο, σου δίνει το έξτρα κίνητρο, ώστε όταν παίξεις ότι αντιμετώπισες τον καλύτερο και νίκησες".

Για την παρέα του στη Λίβερπουλ: "Μου αρέσει να είμαι το πειραχτήρι, είναι το πιο ωραίο συναίσθημα στη ζωή να κάνεις έναν φίλο σου να χαμογελάει. Βλεπόμαστε καθημερινά 6-7 ώρες πρέπει να περνάμε καλά. Συνέχεια προσπαθώ να κάνω πλάκες. Είμαι περήφανος που έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Γενικά κάνω με όλους παρέα, πιο πολύ με τον Τιάγκο, τον Μο, τον Φαμπίνιο, τους Λατίνους. Είτε με τον Λουίς Ντίας και τον Ντάρβιν που τα βγάζουμε πέρα με νοηματική και χαμόγελο".

Για τον Κλοπ: "Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε ό,τι και αν χρειάστηκε η πόρτα του ήταν ανοιχτή. Θέλω να του πω ότι τον ευχαριστώ που με βοηθάει είτε σε ποδοσφαιρικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο".

Για τον Ολυμπιακό: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Ο Ολυμπιακός πέρασε στο Europa League και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Έχω φίλους που παίζουν στην ομάδα και πάντα θα θέλω να κατακτήσουν όλα τα όνειρά τους. Μακάρι να κερδίσουν το πρωτάθλημα".

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί