Έβερτον και Λίβερπουλ κόλλησαν στο μηδέν

Καυτό το φετινό ντέρμπι του Merseyside, με δοκάρια, φάσεις και τρελό ρυθμό, όμως η Λίβερπουλ δεν κατόρθωσε να λυγίσει την Εβερτον στο Goodison Park, μένοντας στο 0-0.

Kόντρα στη Νιουκάστλ η Λίβερπουλ έπαιρνε στο 90+8' μια δραματική νίκη, ωστόσο η μοίρα λίγες ημέρες αργότερα της στέρησε ένα άλλο τρίποντο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαλάχ βρήκε το δοκάρι και η ομάδα του υπέστη μια ακόμα απώλεια στη σεζόν, μιας και έμεινε στο μηδέν (0-0) κόντρα στην Εβερτον.

Το ντέρμπι του Merseyside ήταν εντυπωσιακό στο β' μέρος, με δοκάρια, ακυρωθέν γκολ, πίεση, μονομαχίες, τα «Ζαχαρωτά» κράτησαν το μηδέν εντός έδρας και πήραν τα πάνω τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Εντονος ρυθμός, δυνατές μονομαχίες και την Εβερτον να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις αμυντικές αδυναμίες της αντιπάλου. Τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 32ο λεπτό όταν σε ακόμα μια παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή και σύγχυση στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ, ο Ντέιβις με δεξί εξωτερικό φάλτσο σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε ρυθμό, πρσπάθησε να πιέσει, όμως δημιουργικά δεν έπειθε. Βέβαια, στο 43' είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να βρει δίχτυα. Ο Νούνιες με τρομερό σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Πίκφορντ ν' αποκρούσει, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης ο Ντίας σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Δοκάρια, φάσεις και... VAR

Ο Κλοπ στο δεύτερο μέρος πέρασε στο ματς και τον Φιρμίνο στη θέση του Φάμπιο Καρβάλιο και η ομάδα του βρήκε λύσεις στην επίθεση. Ο Βραζιλιάνος ήταν κινητικός, ο Τσιμίκας προσπαθούσε αρκετά και μάλιστα στο 48' θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά έβαλε πολλά φάλτσα στο πλασέ από τα πλάγια.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας το ντέρμπι έγινε συναρπαστικό! Στο 64' ο Πίκφορντ με τρομερές επεμβάσεις νίκησε Φιρμίνο και Φαμπίνιο, ενώ η Έβερτον απάντησε με μεγάλη ευκαιρία από τον Μοπέ, ο οποίος είδε τον Αλισον να σώζει. Στο 69' το Goodison Park πήρε... φωτιά, με τον Κόαντι να πανηγυρίζει τρελά το γκολ που πέτυχε.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα το VAR έδειξε οφσάιντ. Οι δυο ομάδες έδωσαν τα πάντα, ο ρυθμός ήταν καταγιστικός με τον Αλισον και τον Φιρμίνο να κάνουν σούπερ επεμβάσεις στα σουτ των ΜακΝιλ και Φιρμίνο αντίστοιχα. Το ντέρμπι ήταν εντυπωσιακό και χωρίς νικητή, μιας και στο 90'+5' ο Σαλάχ στην καλύτερή του ενέργεια στο ματς σημάδεψε το δοκάρι.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί