Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σε δίκη οπαδοί για ρατσιστικές συμπεριφορές

  10/09/2022 08:06
Σε δίκη οπαδοί για ρατσιστικές συμπεριφορές

Σε δίκη οπαδοί για ρατσιστικές συμπεριφορές

  10/09/2022 08:06

Δύο οπαδοί της Γιουβέντους θα δικαστούν στο Παρίσι για ρατσιστικές συμπεριφορές κι ενέργειες στο «Παρκ ντε Πρενς» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τον ιταλικό σύλλογο την περασμένη Τρίτη (6/9).

Τρεις ενήλικες κι ένας ανήλικος συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (6/9) στο Παρίσι από τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από τη χρήση βίντεο που δείχνει οπαδούς της Γιουβέντους να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και κραυγές μαϊμούς προς τους παίκτες της Παρί.

«Αναγνωρίστηκαν μέσω εικόνων από κάμερες κλειστού κυκλώματος της αστυνομίας που είναι εγκατεστημένες στο γήπεδο», δήλωσε αστυνομική πηγή στο AFP.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι δύο από τους τρεις ενήλικες θα δικαστούν από το ποινικό δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ένας για «δημόσια προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα» κι ο άλλος για «ρατσιστική συμπεριφορά και ρατσιστικούς χαιρετισμούς».

Για τον τρίτο ενήλικα η διαδικασία απορρίφθηκε λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων, ενώ σε ό,τι αφορά τον ανήλικο η διαδικασία για δημόσια προσβολή απορρίφθηκε «υπό τον όρο της απαγόρευσης εμφάνισης στο Île-de-France για έξι μήνες», όπως διευκρίνισε περαιτέρω ο εισαγγελέας.

Η UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/9) την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών για τη «...διερεύνηση υποψιών για μεροληπτική και ρατσιστική συμπεριφορά από οπαδούς της Γιουβέντους».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας