Το συγκινητικό αντίο του Μιχαΐλοβιτς στην Μπολόνια

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς επέλεξε να αποχαιρετήσει την Μπολόνια, μέσω ενός συγκινητικού γράμματος.

Ύστερα από τρία χρόνια κοινής πορείας, Μπολόνια και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους εξαιτίας της κακής αρχής του συλλόγου στο πρωτάθλημα.

Μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του, ο Σέρβος, που δίνει μάχη για δεύτερη φορά απέναντι στη λευχαιμία, αποχαιρέτησε μέσω ενός συγκινητικού γράμματος τον κόσμο και την ομάδα.

Αναλυτικά το συγκινητικό μήνυμα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς:

«Είναι μέρος της ζωής ενός παίκτη ή ενός προπονητή να φεύγει αργά ή γρήγορα, καθώς οι αθλητικές εποχές ξεκινούν, αναπτύσσονται, δίνουν χαρά και μερικές φορές απογοήτευση, μετά όμως αναπόφευκτα τελειώνουν. Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Αλλά αυτή τη φορά, η αίσθηση του να γυρίσω πίσω για μια τελευταία φορά είναι λίγο πιο θλιβερή. Γιατί δεν αποχαιρετώ απλώς οπαδούς που με φρόντισαν και με στήριξαν για τρεισήμισι χρόνια γεμάτα δάκρυα χαράς και πόνου, επιτυχιών, προβλημάτων και επανεκκινήσεων. Σας χαιρετώ ως αδέρφια και συμπολίτες.

Ο χρόνος μου στη Μπολόνια δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο, όχι μόνο αθλητισμός. Ήταν μια ένωση ψυχών, που περπατούσαν μαζί μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ για να βρουν το φως. Ένιωσα τη στοργή σας για τον προπονητή και τον άνθρωπο. Η ζεστασιά σας με άγγιξε τις πιο δύσκολες στιγμές. Προσπάθησα να ανταποδώσω αυτή τη στοργή με την απόλυτη αφοσίωσή μου στη φανέλα, χωρίς να παραιτούμαι ποτέ στο γήπεδο ή στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Είμαι στην Ιταλία για πολλά χρόνια και τα πρόσφατα γεγονότα με έχουν κάνει λίγο πιο ήπιο, αλλά παραμένω σκληρός, αγενής και ευθύς Σέρβος, οπότε δεν ήμουν πάντα σε θέση να εκφράσω τα αισθήματα ευγνωμοσύνης μου. Αλλά απάντησα με την ​​αίσθηση του καθήκοντός μου, κάνοντας τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα, ακόμα και στις πιο δραματικές περιστάσεις. Ελπίζω να το έχω πετύχει, τουλάχιστον λίγο. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα; Μπορεί. Τα έδωσα όλα; Ναι, χωρίς αμφιβολία. Αυτό μου επιτρέπει να σας κοιτάζω όλους στα μάτια με το κεφάλι ψηλά και να μην μετανιώνω.

Αν κατάφερα να το κάνω αυτό, είναι επίσης χάρη σε εσάς τους οπαδούς και σε όλη την πόλη της Μπολόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ομιλίες σας στο San Luca για μένα, την ενθάρρυνση και τη συγκίνηση όταν ανακηρύχθηκα Επίτιμος Δημότης της Μπολόνια. Δεν υπήρξα ποτέ υποκριτής και δεν θα είμαι τώρα: Δεν καταλαβαίνω γιατί με απέλυσαν. Το αποδέχομαι, ως επαγγελματίας πρέπει, αλλά πίστευα ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και μπορούσε να βελτιωθεί. Ο σύλλογος δεν το έβλεπε με τον ίδιο τρόπο.

Είμαστε μόλις πέντε γύρους στο πρωτάθλημα, δυσκολεύομαι να σκεφτώ ότι όλα αυτά εξαρτώνται μόνο από τα πρόσφατα αποτελέσματα και δεν είναι μια απόφαση που αιωρείται στην ατμόσφαιρα εδώ και αρκετό καιρό. Κρίμα. Θέλω να επισημάνω ότι η υγεία μου είναι τώρα καλή και συνεχώς βελτιώνεται. Δεν λαμβάνω πλέον θεραπεία, απλώς κάνω εξετάσεις. Ήμουν σε όλες τις προπονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, το μόνο εμπόδιο μου είναι ότι δεν μπορώ να μείνω στον ήλιο για πολύ.

Τέλος πάντων, δεν είναι η στιγμή να αναλύσω καταστάσεις με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τις πολλές μοναδικές και αξέχαστες στιγμές και να πούμε ευχαριστώ. Ευχαριστώ τους οπαδούς της Μπολόνια, τον σύλλογο, τον Πρόεδρο που μου επέτρεψε να δουλέψω εδώ για αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, τους διευθυντές που πέρασαν από τον σύλλογο αυτό το διάστημα, το ιατρικό επιτελείο, όλους όσοι εργάζονται για τη Μπολόνια κάθε μέρα με αγάπη και πάθος. Στο επιτελείο μου, στους παίκτες μου που δεν συγκρατήθηκαν ποτέ, που ανέχτηκαν την κριτική μου και με συγκίνησαν πολλές φορές δείχνοντας ότι νοιάζονταν για μένα όπως αντίστοιχα κι εγώ για εκείνους.

Εύχομαι στη Μπολόνια και στους οπαδούς της κάθε επιτυχία. Αφήνω στον διάδοχό μου μια υγιή ομάδα, που ξέρει να δουλεύει σκληρά και νομίζω ότι μοιράζεται τις αξίες αυτής της πόλης. Θα δούμε ο ένας τον άλλον σύντομα, στο γήπεδο. Όποια φανέλα κι αν φορέσω, δεν θα είμαι ποτέ αντίπαλος σας, αλλά πάντα ένας από εσάς».

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί