Εκτός Εθνικής ο Λαφέρτι-Αποκάλεσε τους παίκτες Σέλτικ μπ@στ@ρδους

Στα δίχτυα έρευνας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βορείου Ιρλανδίας έμπλεξε ο Κάιλ Λάφερτι. Αιτία ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο στράικερ της Κιλμάρνοκ (κατά τη διάρκεια πάρτι στο Μπέλφαστ) όπου αποκαλούσε τους οπαδούς της Σέλτικ "τσούρμο από Φίνιαν μπ@στ@ρδους", με την ομοσπονδία να αποφασίζει να ανοίξει φάκελο για να ερευνήσει τις κατηγορίες και να τον θέτει εκτός δράσης από τα δύο τελευταία ματς του φετινού Nations League με Κόσοβο και Ελλάδα.  

"Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού που φαίνεται να "δείχνει ένα μέλος του αγωνιστικού μας επιτελείου να χρησιμοποιεί γλώσσα σεκταριστικής φύσης", ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Κιλμάρνοκ, για να συμπληρώσει πως κρίνει "κάθε μορφή μεροληπτικής συμπεριφοράς εντελώς απαράδεκτη".

Όσον αφορά στην έννοια σεκταρισμός, ονομάζεται η αυστηρή προσκόλληση στις πεποιθήσεις μιας σέκτας. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει την στενότητα πνεύματος και την έλλειψη ανεκτικότητας όσον αφορά την στάση και συμπεριφορά ομάδας ατόμων, που παρουσιάζεται σε θρησκευτικό, πολιτικό ή άλλο επίπεδο και εκδηλώνεται με την προσκόλληση σε μια ιδεολογία, δόγμα ή παράδοση με αδιαλλαξία και φανατισμό.

Ο σεκταρισμός στην περίπτωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει διακρίσεις και αποδοκιμασία προς εκείνους που είναι εκτός σέκτας, με τον Λάφερτι να φέρεται από την πλευρά του να μιλάει μειωτικά για Ιρλανδούς εθνικιστές ή Καθολικούς, που είναι στην πλειονότητά τους οι οπαδοί της Σέλτικ.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος πλέον Λάφερτι μετράει 89 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από το ντεμπούτο του το 2006 και μετράει 20 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο