Το... μυστήριο με την τελετή έναρξης στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ένα από τα (πολλά) αγκάθια που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 είχε να κάνει και με την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.  

Όπως σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα έτσι και στο Μουντιάλ η FIFA έχει καθιερώσει ένα φαντασμαγορικό σόου με διάσημους καλλιτέχνες να εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν ξεκινήσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι...

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η τελετή θα ξεκινήσει στις 16:00 θα περιέχει μουσική, εντυπωσιακές χορογραφίες, ειδικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας, άφθονα πυροτεχνήματα, αλλά από κει και πέρα κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιοι τελικά θα εμφανιστούν επί... σκηνής στο στάδιο Al Bayt.

Μάλλον για να το θέσουμε πιο σωστά, μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές οι πολλές αρνήσεις καλλιτεχνών να παρουσιαστούν στο Κατάρ προκαλώντας πολλές απορίες για το τι θα δούμε τελικά αύριο στις 16:00 όταν θα ξεκινήσει η τηλεοπτική μετάδοση του ANT1.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα εμφανιστούν o Αμερικανός Τρινιντάντ Καρντόνα μαζί με τη Νιγηριανή Νταβίντο και την Καταριανή Αΐσα, οι οποίοι θα τραγουδήσουν τον ύμνο του Μουντιάλ «Hayya Hayya (καλύτερα μαζί)» και ο επίσης Αμερικανός ράπερ Lil Baby που έχει γράψει κι αυτός ένα τραγούδι ειδικά για τη διοργάνωση με τον τίτλο «The World Is Yours To Take».

Από κει και πέρα θεωρητικά, αυτοί που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι το κορεατικό συγκρότημα BTS που θα ερμηνεύσει το τραγούδι Dreamers, το οποίο είναι και το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το 2018 ο Ρόμπι Γουίλιαμς θα τραγουδήσει σε μια δεύτερη τελετή έναρξης Μουντιάλ με τον Βρετανό ποπ σταρ να έχει δηλώσει (μετά τις αρνήσεις άλλων διάσημων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής): «... θεωρώ υποκριτικό το να μην τραγουδήσω στο Κατάρ).

Δεδομένου ότι οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν έμφαση στην αραβική κουλτούρα, όλοι πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής θα εμφναιστούν και οι Nora Fatehi (Καναδή με μαροκινή καταγωγή, ηθοποιός και τραγουδίστρια), Balqees (τραγουδιστρια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Rahma Riad (τραγούδιστρια και ηθοποιός από το Ιράκ), Manal (τραγουδίστρια από το Μαρόκο). Οι τέσσερις κυρίες είχαν τραγουδήσει στην πρώτη εκτέλεση του επίσημου ύμνου και όλες έχουν τεράστια απήχηση στον αραβικό κόσμο.

Από κει και πέρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μουσικοχορευτικό πάρτι θα συμμετάσχουν και οι Black Eyed Peas, J Balvin, και Patrick Nnaemeka Okorie, ενώ το όλο σκηνικό που θα στηθεί μέσα στο στάδιο θα παραπέμπει στον αραβικό πολιτισμό.

Όσον αφορά τις αρνήσεις, τα πιο ηχηρά «όχι» που εισέπραξαν οι Καταριανοί ήταν αυτά από τις Σακίρα, Ντούα Λίπα και τον Σερ Ροντ Στιούαρτ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)