Μια ενδεκάδα αστέρων εκτός Μουντιάλ για την Eθνική Γαλλίας

Με το ένα πρόβλημα να διαδέχεται το άλλο ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εθνική Γαλλίας χάνοντας και τον Καρίμ Μπενζεμά με τραυματισμό, μετράει ακόμη ένα πρόβλημα στον σχεδιασμό της, συμπληρώνοντας παράλληλα το «παζλ» μιας ενδεκάδας των «τρικολόρ» που δε θα δώσει το «παρών» στο Κατάρ.

1) Καρίμ Μπενζεμά  

Ο κάτοχος την φετινή Χρυσής Μπάλας ήταν γνωστό πως αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στο γόνατο του, όμως στην χθεσινή (19/11) προπόνηση και κατά τη διάρκεια τρεξίματος, τραυματίστηκε στον μηρό αποχωρώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές και όπως αποδείχθηκε το πρόβλημα που αποκόμισε ήταν αρκετό για να του στερήσει την πολυπόθητη συμμετοχή στο Μουντιάλ, όντας ο πρώτος κάτοχος Χρυσής Μπάλας που δεν δίνει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ίδιας σεζόν.

2) Κρίστοφερ Ενκουκού

Ο 25χρονος επιθετικός της Λειψίας διένυε μια τρομερή σεζόν έως τώρα, με 17 τέρματα και τέσσερις ασίστ, κερδίζοντας την κλήση του από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ για το Μουντιάλ, όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του.

Στην πρώτη προπόνηση στο «Κλερφοντέν» σε μια διεκδίκηση μπάλας, ο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης τον τραυμάτισε στο αριστερό πόδι, θέτοντας τον εκτός διοργάνωσης με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για απουσία 6 εβδομάδων.

Με ανακοίνωση της η Λειψία γνωστοποίησε πως ο παίκτης έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, χωρίς να έχει αποφασιστεί η αποθεραπεία του.

3) Πρέσνελ Κιμπεμπέ

Ο στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε στην 26αδα των «τρικολόρ» έχοντας ενοχλήσεις και προβλήματα από τον τραυματισμό του στο γόνατο προ μηνών.

Μετά από τις πρώτες προπονήσεις και τις απαραίτητες εξετάσεις κρίθηκε πως ο πρωταθλητής κόσμου με την Γαλλία το 2018, δεν έχει αποθεραπευτεί επαρκώς και αποφασίστηκε να μείνει εκτός.

4) Ενγκολό Καντέ

Το «μηχανάκι» της Τσέλσι υπέστη υποτροπή στον οπίσθιο μηριαίο που είχε τραυματιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί, «σκοτώνοντας» τις ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

5) Πολ Πογκμπά

Ήταν αυτός που μαζί με τον Καντέ συνέβαλλαν τα μέγιστα στην «στέψη» των «τρικολόρ» προ τετραετίας, όμως τη φετινή χρονιά δεν είχε την τύχη με το μέρος του.

Μετακινήθηκε ως ελεύθερος στην Γιουβέντους επιστρέφοντας στο Τορίνο, τραυματίστηκε χάνοντας την προετοιμασία και πάνω που μέτραγε αντίστροφα και την επιστροφή του και την πρώτη του επίσημη συμμετοχή τραυματίστηκε εκ νέου.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η μάνατζερ του επιβεβαίωσε την φημολογία, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες για την συμμετοχή του στο Μουντιάλ.

6) Μάικ Μενιάν

Ο γκολκίπερ της Μίλαν πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρυσι βλέποντας την ομάδα του μάλιστα να στέφεται πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια.

Φέτος, παρότι ξεκίνησε κανονικά την σεζόν, αντιμετώπισε μια υποτροπή στην γάμπα μετά από τραυματισμό, με την επιστροφή του να εκτιμάται κατά το νέο έτος.

Δεν θα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, όμως θα αποτελούσε μια δεύτερη λύση.. πολυτελείας για τους Γάλλους.

7) Πιέρ Καλούλου

Ο στόπερ της Μίλαν και συμπαίκτης του Μενιάν, ήταν υγιής με απόδοση τόσο φέτος όσο και πέρυσι που έφερε και την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «ροσονέρι» ωστόσο δεν ήταν στις προτιμήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ακόμη και όταν ο Κιμπεμπέ τέθηκε εκτός, ο αντικαταστάτης που κλήθηκε ήταν ο Άξελ Ντισασί της Μονακό.

8) Φερλάντ Μεντί

Τροπαιούχος Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2021/22, βασικό γρανάζι στο σύνολο του Κάρλο Αντσελότι, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να του δώσουν το «pass» για το Κατάρ. Οι επιλογές των Λούκας και Τεό Ενρνάντεζ φαίνεται πως καλύπτει πλήρως τα «θέλω» του Ντεσάμπ, σε βαθμό που ο μπακ των «μερένχες» δεν θα είχε θέση.

9) Τζόναθαν Κλάους

Υπήρξε εκπληκτικός την περσινή σεζόν με πέντε γκολ και έντεκα ασίστ σε 40 συμμετοχές με την Λανς, «κερδίζοντας» την μεταγραφή του στην Μαρσέιγ. Ενώ στον ίδιο ρυθμό συνεχίζει και φέτος, με ένα τέρμα και έξι ασίστ σε 20 εμφανίσεις.

Η επιλογή του Παβάρντ και η ευχέρεια του Κούντε να αποτελέσει λύση και για το άκρο της άμυνας δεν του άφησε περιθώριο επιλογής.

10) Ναμπίλ Φεκίρ

Ακόμη ένας παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γαλλία που δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ. Την τελευταία τριετία αποτελεί τον παίκτη «κλειδί» της Ρεάλ Μπέτις, όμως η πληθώρα επιλογών στην ίδια θέση δεν του έδινε και πολλές πιθανότητες.

11) Μουσά Ντιαμπί

Το «αθόρυβο» wonderkid της Μπάγερ Λεβερκούζεν έφυγε προ τριετίας από την Παρί Σεν Ζερμέν για την Γερμανία και έκτοτε πραγματοποιεί εξαιρετικές σεζόν. Ήδη την φετινή έχει σημειώσει οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 22 συμμετοχές ως εξτρέμ.

Είδε την αξία του να «εκτοξεύεται» στα 50 εκατομμύρια ευρώ και το ενδιαφέρον των μεγάλων να αυξάνεται όλο και περισσότερο, όχι όμως και την κλήση του στην εθνική Γαλλίας.

Πηγή: sportfm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)