Μετά το... ορεκτικό, ώρα για το κυρίως πιάτο με Αγγλία και Ολλανδία

Μετά το... ορεκτικό της πρεμιέρας, από σήμερα έρχεται το... κυρίως πιάτο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τρεις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Την αρχή σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου κάνουν Αγγλία και Ιράν στο πρώτο παιχνίδι του Β' ομίλου της διοργάνωσης.  

Αγγλία-Ιράν

Οριστικά εκτός από την πρεμιέρα της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι οι Κάιλ Γουόκερ και Τζέιμς Μάντισον. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δε θα είναι διαθέσιμοι για το πρώτο παιχνίδι της ομάδας τους απέναντι στο Ιράν, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει δύο λιγότερες επιλογές στα χέρια του. «Το σημαντικότερο είναι το να κάνουμε το μυαλό των παικτών να κλικάρει στη σημασία αυτής της διοργάνωσης, στο να αντιληφθούν τη μεγάλη, ίσως τη μοναδική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους, προκειμένου να σημειώσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου» σχολίασε για το τουρνού ο προπονητής των «λιονταριών».

Πιθανή ενδεκάδα: Πίκφορντ- Τρίπιερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο- Μάουντ, Ράις, Μπέλινγχαμ- Φόντεν, Κέιν, Στέρλινγκ.

Στόχος του Ιράν, που παίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση, είναι να περάσει για πρώτη φορά στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. «Ανήκω στην ομάδα των… δεινοσαύρων του Μουντιάλ.  Αυτό που περιμένω είναι να χρησιμοποιήσω όλη μου την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να υπηρετήσω τους παίκτες και την ομάδα. Ο στόχος μας είναι να τα πάμε καλύτερα απ’ ότι στη Ρωσία. Υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων στο Μουντιάλ που προχώρησαν έχοντας πάρει πάρει 3 βαθμούς. Η ιστορία είναι απλή για εμάς. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας που θα γίνει σε τρία ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο παίζουμε με την Αγγλία, στο δεύτερο με την Ουαλία και στο τρίτο με τις ΗΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα έχουμε αρκετούς βαθμούς για να περάσουμε στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος πηγαίνει για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σαρντάρ Αζμούν συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις και υπολογίζεται από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπεϊρανβάντ – Μοχαράμι, Κανανιζαντεγκάν, Καλιζάντεχ, Μοχαμάντι – Εζατολάχι – Γκολιζάντεχ (Χατζισαφί), Αμίρι, Γκοντός, Γιαχανμπάκς – Ταρεμί (Αζμούν).

Σενεγάλη-Ολλανδία

Είναι οι δυο ομάδες που συμπληρώνουν τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή με τη νίκη του Εκουαδόρ επί του Κατάρ.  Η Σενεγάλη, πρωταθλήτρια Αφρικής, είναι παρούσα σε Μουντιάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά και συνολικά τρίτη στην ιστορία της. Η μεγάλη απουσία για τους Αφρικανούς είναι, φυσικά, ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος ναι μεν ταξίδεψε στο Κατάρ, αλλά κατόπιν κρίθηκε πως δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και επομένως δεν μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια των συμπαικτών του. «Το να χάνεις τον Μανέ δεν είναι εύκολο για τον προπονητή, την ομάδα κι όλο το αφρικανικό ποδόσφαιρο», σχολίασε ο προπονητής Αλιού Σισέ συμπληρώνοντας για την κόντρα με τους «οράνιε»:  «Ενδιαφέρον το 3-5-2 των Ολλανδών, έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες που το χρησιμοποιούν, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι πως θα παίξουμε εμείς».

Πιθανή ενδεκάδα Μεντί – Σαμπαλί, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Μπαλό-Τουρέ – Ματάρ Σαρ, Μεντί, Γκουεγιέ – Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά, Ντιατά.

Ο Μέμφις Ντεπάι θα απουσιάσει από την πρεμιέρα της, όπως δήλωσε χθες ο τεχνικός των «οράνιε», Λουίς Φαν Χάαλ. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είχε τραυματιστεί στον ιγνυακό τένοντα τον Σεπτέμβριο, σε αγώνα με την Πολωνία για το Nations League, αλλά μέσα στην εβδομάδα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν έτοιμος να αγωνιστεί, αφού πήρε μέρος στην προπόνηση. «Θα είναι ένα πλήγμα για μας, όπως η απουσία του Σαντιό Μανέ για τη Σενεγάλη είναι ένα πλήγμα γι' αυτους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, ο οποίος επιμένει ότι οι ποδοσφαιριστές που επιλέγονται για να παίξουν σε αγώνες πρέπει να είναι 100% έτοιμοι και σε φόρμα.

Πιθανή ενδεκάδα: Νόπερτ – Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε – Ντάμφρις, Κόουπμάινερς, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ – Μπεργκχάους – Μπέργκβαϊν, Γιάνσεν.

ΗΠΑ-Ουαλία

Είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες σε τελική φάση Μουντιάλ. Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια, ενώ αυτή η συμμετοχή τους θα είναι η ενδέκατη συνολικά. Έχουν περάσει από τον όμιλο το 2002, το 2010 και το 2014 και αυτός είναι ο κύριος στόχος τους και στο Κατάρ. Θα απουσιάσουν από την πρεμιέρα οι Ρίτσαρντς και Ρόμπινσον. Δεν... χώρεσαν στην αποστολή ο τερματοφύλακας Στέφεν, οι αμυντικοί Κάνον, Ρόμπινσον, ο μέσος Λέτζετ και οι επιθετικοί Αριόλα, Ζάρντες. Τα… φώτα πέφτουν πάνω στον Πούλισικ, με τους Ρέινα και Άαρονσον να πλαισιώνουν τον σταρ της Τσέλσι.

Πιθανή ενδεκάδα: Τέρνερ - Ντεστ, Λονγκ, Τσίμερμαν, Γεντλίν - ΜακΚένι, Άνταμς, Ακόστα - Άαρονσον, Πούλισικ, Ρέινα

Οι Ουαλοί θέλουν να συνεχίσουν τις καλές πορείες τους στις μεγάλες διοργανώσεις καθώς στο EURO του 2016, υπό την καθοδήγηση του Κρις Κόλμαν, έφτασαν στα ημιτελικά, και στο επόμενο πέρασαν από τον όμιλο και κατόπιν αποκλείστηκαν από τη Δανία. Αυτή είναι η πρώτη παρουσία της εθνικής ομάδας της Ουαλίας σε Μουντιάλ μετά το 1958! Πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο των προκριματικών πίσω από το Βέλγιο, κέρδισε στα μπαράζ Αυστρία και Ουκρανία για να βρεθεί στο Κατάρ. Όλα τα βλέμματα είναι, φυσικά, στραμμένα πάνω στον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ευρώπη και μετακόμισε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Γι' αυτό, άλλωστε και ο ο Πέιτζ τον χαρακτηρίστηκε ποδοσφαιρικό «μυστικό πράκτορα»!

Πιθανή ενδεκάδα: Χένεσι - Γκούντερ, Ντέιβις, Ρόντον - Ρόμπερτς, Μόρελ, Ράμσεϊ, Γουίλιαμς - Τζέιμς, Μπέιλ, Τζόνσον.

Πηγή: sdna

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)