Πρεμιέρα με το δεξί για την Ολλανδία με υπογραφή Γκάκπο

Η Σενεγάλη έπαιξε σαν πραγματική πρωταθλήτρια Αφρικής, έβαλε δύσκολα στην ποιοτική Ολλανδία, η οποία εν τέλει νίκησε με 2-0. Μοιραίος ο Μεντί, καθοριστικός ο Γκάκπο. Βασικός, αναντικατάστατος και εξαιρετικός ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ.

Η Ολλανδία μπορεί να αγχώθηκε και να χρειάστηκε τον...πρωτάρη τερματοφύλακα, Αντριέ Νόπερτ, όμως έκανε με το «δεξί» την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Σενεγάλης, η οποία απέδειξε πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς τον Σαντιό Μανέ.

Έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο ασταμάτητος Γκάκπο και ο Κλάασεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έπαιξε βασικός και έκανε εξαιρετική εμφάνιση ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Παπέ Αμπού Σισέ.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε. Οι δυο ομάδες κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, όμως δεν είχαν σωστές τελικές επιλογές. Στο 19' η ομάδα του Φαν Χαλ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντε Γιονγκ άργησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σενεγαλέζοι ήταν καλύτεροι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Νόπερτ στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο δήλωσε «παρών». Στο 65' ο κίπερ της Χέρενφεν νίκησε τον Ντιά στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς και στο 75' είπε «όχι» στον Γκέιγ.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62' Ντιαλό)– Ν. Μεντί, Κουγιατέ (Π. 73' Γκέιγ), Ι. Γκέιγ – Ντιατά (73' Τζάκσον), Ντιά (69' Ντιένγκ), Σαρ

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χαλ): Νόπερτ – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ – Μπεργκχάους (79' Κουπμάινερς), Ντε Γιονγκ – Γκάκπο (90+4' Ντε Ρουμ) –Μπέργκβαϊν (79' Κλάασεν), Γιάνσεν (62' Ντεπάι).

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)