Το Εκουαδόρ κυριάρχησε, αλλά η Ολλανδία βγήκε κερδισμένη

Πάτησε την Ολλανδία αλλά την… πάτησε το Εκουαδόρ! Η ομάδα από τη Λατινική Αμερική δεν μάσησε από το προβάδισμα των «οράνιε» στο 6ο λεπτό, κυριάρχησε στο γήπεδο και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την ανατροπή, μένοντας τελικά στο 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που βολεύει περισσότερο την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, η οποία ήταν ξανά απογοητευτική, αφού μετά την ισοπαλία χρειάζεται απλώς μία ισοπαλία απέναντι στο Κατάρ για να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια και με νίκη πιθανότατα να τερματίσει πρώτη.

Ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με την Ολλανδία ψάχνει το Εκουαδόρ τελευταία αγωνιστική, ενώ το Κατάρ αποκλείστηκε και μαθηματικά πλέον από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-4-1-2 κατέβασε την Ολλανδία ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Νόπερτ στο τέρμα, με τους Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε στην τριάδα των στόπερ. Κουπμάινερς, Ντε Γιονγκ τα δύο χαφ, στα πλάγια οι Ντάμφρις, Μπλιντ και ο Κλάασεν σε ρόλο δεκαριού. Δίδυμο στην επίθεση οι Γκάκπο, Μπεργκβάιν.

Με 5-4-1 παρέταξε το Εκουαδόρ ο Γκουστάβο Άλφαρο. Ο Γκαλίντεζ στην εστία και πεντάδα στην άμυνα οι Πρεσιάδο, Τόρες, Πορόσο, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν. Καϊσέδο, Mέντες στα χαφ, στο πλάι οι Πλάτα, Εστράδα και μοναδικός προωθημένος ο Βαλένσια.

Το ματς

Εκρηκτική εκκίνηση για την Ολλανδία στο ματς που πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ήταν το 6ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Γκάκπο με βολίδα από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Γκαλίντεζ για το 1-0. Το Εκουαδόρ δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από το γρήγορο γκολ των αντιπάλων και προσπαθούσε να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Στο 24’ είχε μάλιστα μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Εστουπινιάν μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και γύρισε αλλά ο Φαν Ντάικ τελευταία στιγμή απομάκρυνε την μπάλα. Στο 32’ ο Βαλένσια απείλησε ξανά την εστία του Νόπερτ, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση στη βολίδα του 33χρονου.

Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους είχε πέσει, ωστόσο το Εκουαδόρ κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Εστουπινιάν στο 45+3’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Πορόσο εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Νόπερτ. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους Ολλανδούς να έχουν προβάδισμα (1-0) και το Εκουαδόρ να καλείται να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Εξαιρετική εκκίνηση από το Εκουαδόρ και στο δεύτερο μέρος, που συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και πολύ γρήγορα βρήκε το γκολ που άξιζε για το 1-1. Μετά από λάθος του Τίμπερ, οι Λατινοαμερικάνοι βγήκαν στην κόντρα, ο Εστουπινιάν έκανε το σουτ που έβγαλε αρχικά ο Νόπερτ αλλά ο Βαλένσια από κοντά ισοφάρισε για το τρίτο του γκολ στο Μουντιάλ! Πέτυχε μάλιστα και ένα ιστορικό επίτευγμα αφού έχει σκοράρει τα 6 τελευταία γκολ του Εκουαδόρ σε Μουντιάλ, κάτι που έχουν πετύχει κατά το παρελθόν για την εθνική τους μόνο οι Εουσέμπιο, Πάολο Ρόσι και Σαλένκο!

Το Εκουαδόρ συνέχισε ανάλογα, έβγαλε ένταση και περίσσιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους… μπλαζέ «οράνιε», οι οποίοι είχαν τη δεύτερη και τελευταία τελική τους στο 66’ σε ένα κάκιστο σουτ του Κουπμάινερς. Λίγα λεπτά νωρίτερα δε, το Εκουαδόρ είχε αγγίξει την ανατροπή αλλά το πρώτο σουτ του Βαλένσια σταμάτησε στον Φαν Ντάικ και το ριμπάουντ του Πλάτα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με την Ολλανδία να γλιτώνει.

Οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν αλλαγές, φρεσκάροντας τις ομάδες τους μεσοεπιθετικά, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα. Κάπως έτσι, το σκορ παρέμεινε ως είχε ως το φινάλε, με το Κατάρ να μένει οριστικά εκτός συνέχειας και τόσο η Ολλανδία όσο και το Εκουαδόρ, να πηγαίνουν χέρι-χέρι προς την επόμενη φάση.

MVP: Ο Εστουπινιάν έκανε απίστευτο παιχνίδι. Πάνω κάτω σε όλο το γήπεδο, έκοβε και έραβε... Μοίραζε παιχνίδι, περιόρισε τους Ολλανδούς στο επιθετικό κομμάτι, ενώ είναι μέσα στο γκολ της ισοφάρισης.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε προβλήματα να αντιμετωπίσει ο Γκόρμπαλ, ενώ το γκολ που ακυρώνει για το Εκουαδόρ είναι σωστό.

Η βαθμολογία

Ολλανδία 4 (3-1)

Σενεγάλη 4 (3-1)

Σενεγάλη 3 (3-3)

Κατάρ 0 (1-5)

Πηγή: Sportfm.gr

 

 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)