Το πήρε πάνω του ο τρομερός Εμπαπέ και έστειλε τη Γαλλία στους «16»

Ασταμάτητος Εμπαπέ, ασταμάτητη Γαλλία! Με τον 22χρονο να βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα… έκαιγε και να σκοράρει δις, οι «τρικολόρ» λύγισαν με 2-1 τη Δανία και έγιναν η πρώτη ομάδα του φετινού Μουντιάλ που εξασφαλίζει την πρόκριση στη φάση των «16».

Από μία ασίστ οι Ερναντές και Γκριεζμάν στα τέρματα του Εμπαπέ, ενώ ο Αντρέας Κρίστενσεν είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Δανία.

Με νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Τυνησία εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρωτιά η Γαλλία, ενώ η Δανία πρέπει να νικήσει την Αυστραλία για να προκριθεί (εφόσον δεν νικήσει η Τυνησία τη Γαλλία και πάει στα κριτήρια ισοβαθμίας).

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τη Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο Γιορίς στο τέρμα και οι Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ στην τετράδα της άμυνας. Τσουαμενί, Ραμπιό τα δύο χαφ και μπροστά τους ο Γκριεζμάν. Ντεμπελέ και Εμπαπέ στα εξτρέμ, με τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-4-3 κατέβασε τη Δανία ο Κάσπερ Γιούλμαντ. Ο Σμάιχελ στην εστία, με τους Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν στην τριάδα των στόπερ. Οι Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν και Μέλε στην τετράδα των χαφ, με τους Λίντστρεμ, Ντάμσγκααρντ στα εξτρέμ και ο Κορνέλιους στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τη Δανία, η οποία είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να καταστρέψει το παιχνίδι των αντιπάλων της. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ραμπιό έκανε μια ωραία κεφαλιά πάσα στον Ζιρού ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση για το 1-0. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν είχε την υπεροχή και απειλούσε συνεχώς την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ, με τον Δανό κίπερ ωστόσο να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και να κρατάει καθαρή την εστία του. Μια τέτοια στιγμή ήταν και στο 21ο λεπτό, όταν ο Ραμπιό πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Σμάιχελ του είπε «όχι» διώχνοντας εντυπωσιακά.

Στο 33’ ήρθε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για τη Γαλλία, όταν πρώτα ο Γκριεζμάν σούταρε, ο Σμάιχελ έβγαλε με το πόδι, στη συνέχεια τα σουτ των Ντεμπελέ και Τσουαμενί κόντραραν στα σώματα, με την ομάδα του Ντεσάν να χάνει ακόμη μια καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη τελική για τη Δανία ήρθε στο 36’ όταν ο Κορνέλιους έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και να ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο, ακριβώς όπως άρχισε το ματς (0-0).

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη Γαλλία να απειλεί και τη Δανία να έχει κλειστεί πίσω. Ο Εμπαπέ στο 57ο λεπτό έφυγε μόνος του, δεν μπορούσε κλασικά να τον προλάβει κανένας, ωστόσο το σουτ που έκανε το έδιωξε σε κόρνερ ο Σμάιχελ.

Η ομάδα του Ντεσάν άνοιξε το σκορ στο 61’ με τον συνήθη ύποπτο τον Κιλιάν Εμπαπέ, ύστερα από ωραίο πλασέ του Ερναντές. Ωστόσο η Γαλλία δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και στο 68’ οι Δανοί ισοφάρισαν. Σε μία από τις λιγοστές τελικές της στο παιχνίδι και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντρέας Κρίστενσεν πήρε την κεφαλιά στο ύψος του δευτέρου δοκαριού για να γράψει το 1-1! Στο 73’ η ομάδα του Γιούλμαντ απείλησε με τον Ντάμσγκααρντ, αλλά το σουτ του το έδιωξε τελευταία στιγμή ο Γιορίς με το πόδι.

Στην συνέχεια σειρά είχε η Γαλλία να απειλήσει όταν ο Ουπαμεκανό έκανε μια κοντινή κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 80’ ο Ραμπιό παραλίγο να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Γαλλία πίεζε και έψαχνε το γκολ της νίκης, το οποίο ήρθε στο 86’ όταν ο Γκριεζμάν έκανε την σέντρα και ο Κιλιάν Εμπαπέ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους «τρικολόρ» και γράφοντας το 2-1! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τη Γαλλία να κρατάει το προβάδισμά της και να προκρίνεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ, Βαράν (75' Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75' Κομάν), Γκριεζμάν (90' Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63' Τουράμ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ράσμους Κρίστενσεν (90' Μπα), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (74' Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46' Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85' Νόργκααρντ).

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση