Τα σενάρια πρόκρισης και η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου

Το δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Γερμανίας στο Κατάρ (ισοπαλία 1-1 με την Ισπανία) βάζει σε μπελάδες την ομάδα του Φλικ σχετικά με την πρόκριση και την συνέχεια του τουρνουά, παρόλο που η νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιαπωνίας κράτησαν στην ζωή τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη (01/12) η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία και η Γερμανία την Κόστα Ρίκα, με τους Γερμανούς να χρειάζονται κάποιο από τα εξής σενάρια ώστε να μην αποχαιρετήσουν νωρίς και αυτό το Μουντιάλ.

Κατ' αρχάς οι όποιες ελπίδες της Γερμανίας για πρόκριση στην επόμενη φάση προΰποθέτουν την νίκη της Μάνσαφτ επί της Κόστα Ρίκα την τελευταία αγωνιστική, ενώ ταυτόχρονα η Ιαπωνία δεν πρέπει να κερδίσει την Ισπανία. Εάν Ισπανοί και Γερμανοί κερδίσουν τα τελευταία τους ματς θα περάσουν μαζί στους «16», ενώ αν οι Σαμουράι επιβληθούν της ομάδας του Ενρίκε θα πάρουν αυτή την πρόκριση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Γερμανίας. Στην περίπτωση αυτή οι Γερμανοί δεν θα έχουν ουσιαστικές ελπίδες, αφού η μόνη περίπτωση να προκριθούν θα είναι να υπερκαλύψουν την διαφορά γκολ με την Ισπανία (αυτή την στιγμή η Ρόχα είναι στο +7 και η Μάνσαφτ στο -1).

Στην περίπτωση τώρα που η Γερμανία κερδίσει την Κόστα Ρίκα και το Ισπανία - Ιαπωνία λήξει ισόπαλο, Ασιάτες και Πάντσερ θα ισοβαθμήσουν στην δεύτερη θέση και τους τέσσερις βαθμούς, όπου θα παίξει ρόλο η διαφορά γκολ και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση. Με απλά λόγια αν οι παίκτες του Φλικ πάρουν τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα προκριθούν, ενώ αν κερδίσουν με ένα τέρμα διαφορά θα έχουν ακριβώς ίδιο συντελεστή με την Ιαπωνία και η πρόκριση θα κριθεί στην καλύτερη επίθεση, όπου μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες επίσης συμβαδίζουν με δύο γκολ.

Αν, τέλος, ούτε το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης δεν αποδειχθεί αποφασιστικό τότε η πρόκριση θα πάει στην Ιαπωνία λόγω της νίκης της στην πρεμιέρα απέναντι στην Μάνσαφτ.

Αναλυτικά η βαθμολογία και ο συντελεστής τερμάτων του 5ου ομίλου:

1. Ισπανία 4 (8-1)

2. Ιαπωνία 3 (2-2)

3. Κόστα Ρίκα 3 (1-7)

4. Γερμανία 1 (2-3)

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)