Καναδάς-Μαρόκο: Για το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση οι Αφρικανοί!

Καναδάς και Μαρόκο διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στις 17:00 για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το σύνολο του Ρεγκραγκί να αρκείται και με την ισοπαλία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Καναδοί προέρχονται από τη βαριά ήττα κόντρα στην Κροατία με σκορ 4-1, η οποία ήταν και καταδικαστική για τους ίδιους, καθώς γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Πλέον, η χώρα της Βόρειας Αμερικής θέλει να κλείσει την παρουσία της στο θεσμό με ψηλά το κεφάλι, και γιατί όχι με νίκη κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο, αφού έχει δείξει πως διαθέτει μία πολύ καλή επιθετική λειτουργία.

Από την άλλη, το Μαρόκο πυροδότησε τη βόμβα, καθώς επικράτησε 2-0 του Βελγίου, και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16». Πλέον, και με ισοπαλία θα είναι σίγουρα εκεί, καθώς στο άλλο παιχνίδι, όπως είναι λογικό, θα υπάρξει απώλεια βαθμών, ενώ με νίκη και ισοπαλία στο Κροατία-Βέλγιο, τερματίζει στην κορυφή του ομίλου.

Που θα κριθεί

Το Μαρόκο θα πρέπει να προσέξει την άμυνα του, καθώς σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, και αν εκμεταλλευτεί την εξαιρετική γραμμή κρούσης που έχει, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ θα ανανεώσουν για λίγες ακόμη μέρες τις κάρτες τους στο ξενοδοχείο που διαμένουν στη Ντόχα.

Παίκτης-βαρόμετρo

Φυσικά ο Χακίμ Ζιγιές. Ο αστέρας των Μαροκινών σε περίπτωση που βρεθεί σε καλή ημέρα, είναι βέβαιο πως θα κάνει τα μαγικά του και κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Η μονομαχία

Ο Αλφόνσο Ντέιβις ίσως τα βρει σκούρα απέναντι στον Ζίγιες, αλλά πολύ πιθανό να γίνει και το αντίθετο, όταν το Μαρόκο θα κάνει άμυνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εν λόγω μονομαχία αναμένεται συναρπαστική.

Παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν, σε ένα φιλικό το 2016, με το Μαρόκο να επικρατεί 4-0.

Εκτίμηση

Το Μαρόκο έχει την ποιότητα και εύκολα ή δύσκολα, αν το σύνολο του Ρεγκραγκί παρουσιαστεί σοβαρό, θα πάρει έστω τον έναν βαθμό για να προκριθεί στη φάση των «16».

Πιθανές ενδεκάδες:

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν/3-4-3): Μπόριαν - Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ - Λαρέγια, Χάτσινσον, Εουστάκιο, Ντέιβις - Μπιουκάναν, Λάριν, Ντέιβιντ

Μαρόκο (Γουαλίντ Ρεγκραγκί/4-3-3): Ελ Καζουί - Χακίμι ,Αζέρ, Σάις, Μαζράουι - Ουνάχι, Άμραμπατ, Αμαλάχ - Ζίγιες, Μπουφάλ, Εν-Νεσίρι.

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (Βραζιλία)

Γήπεδο: «Al Thumama Stadium», Ντόχα (40.000)

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση