Μυθικός Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού και… πέταξε για τους «8» η τρομακτική Γαλλία

Ο Ζιρού έγραψε ιστορία, ο Εμπαπέ έβαλε γκολάρες και η Γαλλία έστησε πάρτι κόντρα στην Πολωνία (3-1), φεύγοντας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τη Γαλλία ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο Γιορίς στο τέρμα και οι Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ στην άμυνα. Οι Ραμπιό, Τσουαμενί, Γκριεζμάν στον άξονα, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικογενή ρόλο, με τους Ντεμπελέ, Εμπαπέ στα εξτρέμ και τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Πολωνία ο Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς. Ο Σέζνι στην εστία και οι Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεζίνσκι στην τετράδα της άμυνας. Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, Κριχόβιακ τα δύο χαφ, με τους Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η Γαλλία ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, με την Πολωνία να έχει κλειστεί πολύ καλά και να μην αφήνει χώρους στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Στο 13ο λεπτό η Γαλλία είχε μια μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τσουαμενί έκανε μια σουτάρα, αλλά ο Σέζνι έδιωξε τελευταία στιγμή και έσωσε την Πολωνία. Τα λεπτά περνούσαν, οι Πολωνοί άρχιζαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν και να έχουν την πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς. Ο Λεβαντόφσκι έκανε ένα φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 29’ η Γαλλία έχασε τα… άχαστα, όταν ο Γκριεζμάν έδωσε στον Ντεμπελέ, εκείνος δεν τελείωσε την φάση μέσα από την περιοχή, έσπασε στον Ζιρού ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Στην συνέχεια απειλούσαν και οι δυο ομάδες με τον ρυθμό να είναι τρελός και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Στο 38ο λεπτό η Πολωνία έχασε μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπερεζίνσκι έκανε το γύρισμα, ο Γιορίς έδιωξε τελευταία στιγμή με το πόδι, ο Ζιελίνσκι πήρε το ριμπάουντ, με τον Βαράν να διώχνει τελευταία στιγμή. Ο Γάλλος κίπερ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση και γλύτωσε την ομάδα του.

Η Γαλλία τελικά βρήκε το γκολ στο 44ο λεπτό και μάλιστα ήταν ένα ιστορικό γκολ. Ο Εμπαπέ έδωσε στον Ζιρού ο οποίος έγραψε το 1-0 και ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην εθνική Γαλλίας! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι με τους τρικολόρ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

 

Δειτε Επισης

Η FIBA απολογήθηκε στον Ουεμπανιάμα για την ανάρτηση fake συνέντευξης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καβγάς και 12 αποβολές σε αγώνα
Δύο πρώην NBAερς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για οικονομική απάτη
«Θέλω να γίνω πρωταθλητής, δεν με νοιάζει το βραβείο του MVP»
Οδοστρωτήρας ο Γιάννης στο Λος Άντζελες, παρέσυρε τους Κλίπερς
Θωρηκτό Γιάννης Αντετοκούνμπο, ισοπέδωσε με 38αρα τους Λιμνάνθρωπους
Ακόμα 36 πόντοι για το απόλυτο ρεκόρ, ποια είναι τα επόμενα ματς Λεμπρόν
«Θηρίο» ο Γιάννης με triple double 35 πόντων κατάπιε τους Χιτ
BINTEO: Χαμός στη Μινεσότα με γροθιές και πέντε αποβολές στο Γουλβς-Μάτζικ
«Θα πάρω 50 τσίζμπεργκερ για την 50άρα στους Κλίπερς και όσα δεν φάω θα τα δώσω στον γιο μου»