Ο 21χρονος αντικαταστάτης του Κριστιάνο έχει ήδη ρήτρα 120 εκατομμυρίων ευρώ

Το όνομα του Γκονσάλο Ράμος συζητείται έντονα σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη μετά το χατ τρικ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ελβετία.

Ωστόσο, ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός έχει καταφέρει ήδη να καταθέσει τα ποδοσφαιρικά του διαπιστευτήρια με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Γεννημένος στην πόλη Ολιάο ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Ολιανένσε πριν μετακομίσει στην Λουλέ και από εκεί στην Μπενφίκα σε ηλικία μόλις 12 ετών.

Από εκεί ακολούθησε όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Την πρώτη του συμμετοχή την έκανε τη σεζόν 2019-20 όπου μπήκε ως αλλαγή στο 85ο λεπτό απέναντι στην Ντεπορτίβο Άβες και πέτυχε δύο γκολ. Από την επόμενη άρχισε να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχή αποκτώντας σταδιακά το ρόλο του στην πρώτη ομάδα.

Μπήκε στα παπούτσια του Νούνιες

Τη σεζόν 2021-22 είχε πλέον ξεκάθαρο ρόλο στο ρόστερ της ομάδας και έδινε λύσεις είτε ως βασικό είτε προερχόμενος από τον πάγκο. Συνολικά, μέτρησε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Η αποχώρηση του Νούνιες το περασμένο καλοκαίρι του έδωσε φανέλα βασικού και εκείνος φρόντισε να ανταποκριθεί. Μέχρι τη διακοπή των πρωταθλημάτων για το Μουντιάλ φρόντισε να πετύχει 14 γκολ και να δώσει έξι ασίστ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, πλέον έχει καθιερωθεί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε αγωνιστεί είτε πίσω από τον Νούνιες, είτε σε πιο περιφερειακό ρόλο.

Το βρετανικό ενδιαφέρον και η μεγάλη ρήτρα

Από πέρσι είχε δείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και αρκετοί σκάουτερ τον έβαλαν στο στόχαστρό τους. Το περασμένο καλοκαίρι αρκετές βρετανικές ομάδες έκαναν την κρούση τους στην πλευρά της Μπενφίκα και όλοι έλαβαν την ίδια απάντηση.

"Το συμβόλαιο του Ράμος έχει ρήτρα" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ομάδας. Τον Οκτώβριο του 2020 ο Ράμος υπέγραψε την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του και οι Πορτογάλοι φρόντισαν να του βάλουν μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιό του θέλοντας έτσι να προλάβουν τις υπόλοιπες ομάδες.

Αυτή η ρήτρα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ και αυτός είναι ο λόγος που τόσο η Νιούκαστλ όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν πίσω το περασμένο καλοκαίρι θεωρώντας μεγάλο το συγκεκριμένο ποσό.

Ο Σάντος τον εμπιστεύτηκε και εκείνος τον δικαίωσε

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο πρώτος που τον κάλεσε στην Κ17 ήταν ο Ρουί Μπέντο, ο Φελίπε Ράμος τον κάλεσε στην Κ19, για να ακολουθήσει ο Ρουί Ζόρζε στην Κ21.

Σε αυτή τη διαδρομή των περίπου πέντε χρόνων ο Γκονσάλο Ράμος φρόντισε να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του αφού σε 48 συμμετοχές μέτρησε 24 γκολ.

Ο Φερνάντο Σάντος τον παρακολουθούσε και του άνοιξε το δρόμο για την Εθνική αδρών. Τον κάλεσε, αλλά δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Τσεχία και την Ισπανία για το Nations League.

Στο φιλικό απέναντι στην Νιγηρία στα μέσα Νοεμβρίου του έδωσε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Νιγηρία. Ο Ράμος μπήκε ως αλλαγή στο 67 και λίγο αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Έτσι, τον πήρε μαζί του στο Μουντιάλ. Στα ματς με την Γκάνα και την Ουρουγουάη αγωνίστηκε αθροιστικά για δέκα λεπτά (δύο με τους Αφρικανούς και οκτώ με τους Νοτιοαμερικάνους), ενώ κόντρα στην Νότια Κορέα έμεινε στον πάγκο.

Απέναντι στην Ελβετία τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ως βασικό στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο και εκείνος τον δικαίωσε βάζοντας τρία γκολ σε μια ονειρική βραδιά για εκείνον.

Αν μη τι άλλο ο Γκονσάλο Ράμος δείχνει έτοιμος να μας απασχολήσει για πολλά χρόνια.

Πηγή: sport24  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)