«Ο Γιοβάνοβιτς κέρδισε το ντέρμπι, αλλά... έχασε-Απαράδεκτα τα δακρυγόνα»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε το τακτικό πλάνο του να αποδίδει, αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε από την ΑΕΚ σε ένα ματς που πήγαινε περισσότερο για ισοπαλία, όπως σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του, Monday FC.  

«Περίμενα κλειστό ματς που θα κρινόταν στο ένα γκολ. Αυτή την αίσθηση είχα... Έχω εντοπίσει μία "κοιλιά" στην ένταση, στην απόδοση της ΑΕΚ. Είναι "λίγο σκασμένη" από το πολύ τρέξιμο. Βέβαια μακάρι η κοιλιά της ΑΕΚ να είναι αυτή που βλέπουμε δηλαδή να κάνει «κοιλιά» και να κερδίζει ταυτόχρονα. Ήταν ένα ματς που κατά τη γνώμη μου κέρδισε ο Γιοβάνοβιτς που έφερε το ματς στα μέτρα του. Το έφερε στα μέτρα του, αλλά το έχασε. Το ματς ήταν ακριβώς όπως το ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Αν κάτσει να το δει, θα πει "καλά το πήγαμε, αλλά χάσαμε". Ήθελε να ρίξει τον ρυθμό και τα κατάφερε. Έριξε την ταχύτητα του ματς. Δεν κινδύνεψε. Η ΑΕΚ μας έχει συνηθίσει ένα γρήγορο παιχίδι με πολλές ευκαιρίες. Έτσι έχει συνηθίσει και τον κόσμο της, αν δεν δει το ίδιο σε ένα ματς, μπορεί να εκνευρίζεται. Αυτό γίνεται γιατί έτσι μας έχει συνηθίσει η ΑΕΚ και πλέον οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές. Παρόλο που τα πέτυχε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός, το πήρε η ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ευκαιρίες, δεν ήθελε να έχει ευκαιρίες. Αυτό που ξέρει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να μειώνει τις ευκαιρίες του αντιπάλου και με λίγες ευκαιρίες να παίρνει τα ματς. Ήταν ένα ματς για Χ. Πολύ σπουδαίο που κέρδισε η ΑΕΚ. Αυτή είναι η μία ανάγνωση και θέλω και ένα υστερόγραφο. Υπάρχει πιθανότητα, πράγμα που δεν γνωρίζω, να έπαιξε διαφορετικά η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και να ήταν κάποια εντολή του Αλμέιδα. Διότι και η ΑΕΚ δεν πίεζε όπως πίεζε σε άλλα παιχνίδια. Εγώ μπορεί να το ονομάζω πως έριξε την ένταση, ότι είναι κουρασμένη η ομάδα, ότι λογικά θα κάνει μία κοιλιά. Από την άλλη μπορεί να είναι τακτική αυτή. Η ΑΕΚ περίμενε λίγο πιο πίσω. Ήταν το πρώτο ματς που είδα την ΑΕΚ να είναι προσαρμοσμένη πάνω σε έναν αντίπαλο. Δεν το λέω για κακό. Μπορεί να λέω ότι ο Γιοβάνοβιτς κέρδισε σ' αυτό, από την άλλη μπορεί να ήθελε να το πάει έτσι και ο Αλμέιδα πιστεύοντας ότι με την ποιότητα των παικτών που έχει θα κάνει ένα γκολ. Δεν έκανε ευκαιρίες πολλές η ΑΕΚ, είχε τύχη και στο γκολ, αλλά με βάση τις ευκαιρίες δικαιούται να κερδίσει. Χ το ματς, αλλά η ΑΕΚ πατούσε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, έφθανε περισσότερες φορές εκεί.

Από την ΑΕΚ αυτό που ξεχώρισα είναι ότι ο Σιμάνσκι είναι πολύ αναγκαίος παίκτης. Όπου δει ένα κενό, ο Σιμάνσκι είναι πάντα εκεί για να το καλύψει. Οπουδήποτε υπάρχει τρύπα, το κάνει αυτόματα. Πολύ καλός ο Σιμάνσκι, μου άρεσε ο Πινέδα και ο Άμραμπατ την τακτική και το αμυντικό κομμάτι. Είναι ένα παιχνίδι που ο Αλμέιδα άλλαξε την ΑΕΚ, δεν νομίζω ότι του βγήκε λόγω φάσεων».

Όσο για τη φάση του γκολ και την γρήγορη πάσα του Χατζισαφί στον Αραούχο που τροφοδότησε τον Πινέδα για το 1-0, που προκάλεσε διαμαρτυρίες για μη τήρηση fair play είπε: «Δεν μπορώ να το κρίνω unfair αυτό που έκανε ο Χατζισαφί».

Παράλληλα, σχολίασε τη ρίψη δακρυγόνων έξω από το γήπεδο. «Αυτό που κάνουν στη Φιλαδέλφεια με τα δακρυγόνα είναι εντυπωσιακό. Είναι κατοικημένη περιοχή, δεν είναι ένα γήπεδο στο πουθενά. Δηλαδή αν ρίξεις ένα δακρυγόνο εκεί, έχει πόσα σπίτια, καφετέριες σουβλάκια, τα πάντα. Ήταν φίλοι μου εκεί άδειασαν τα πάντα. Γιατί κάποιοι ήθελαν να παίξουν ξύλο με την αστυνομία; Δεν ξέρω… Αυτό που ξέρω είναι πως σε κατοικημένη περιοχή δεν μπορείς να ρίχνεις δακρυγόνα. Επίσης ένα φαινόμενο το φετινό να ρίχνουν δακρυγόνα έτσι… Επηρεάζουν κόσμο από τη στιγμή που μπαίνουν στο γήπεδο. Να τους συλλάβει η αστυνομία δεν είναι όλα πετάμε ένα δακρυγόνο και τελείωσε», τόνισε.

Όσο για τα καπνογόνα και τις διακοπές στο ματς είπε: «Άμα αργεί να αρχίσει το παιχνίδι και σε κάθε γκολ έχουμε διακοπή 8-10 λεπτά... Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει. Σε ελέγχει κάποιος για να μπεις στο γήπεδο εννοείται. Πώς τα περνάνε μέσα αυτά; Πάλι τα ίδια θα λέμε; Άμα δεν θέλουν οι ομάδες, δεν περνάνε αυτά».

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση