Έφυγε την ώρα του αγώνα ο Πατρίκ Εκένγκ από ανακοπή

Τραγωδία στο ποδόσφαιρο της Ρουμανίας. Ο Πατρίκ Εκένγκ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 26 ετών, μια ώρα μετά τη διακομιδή του, σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας κι αφού η κατάρρευσή του στο γήπεδο, κατά την αναμέτρηση της Ντινάμο Βουκουρεστίου με την Βιτορούλ συγκλόνισε όλη την υφήλιο.Ο 26χρονος Καμερουνέζος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό και 9 λεπτά αργότερα κατέρρευσε, παγώνοντας συμπαίκτες, αντιπάλους και θεατές στο "Stadionul Dinamo" του Βουκουρεστίου.

Ο Εκένγκ βρισκόταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής όταν φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του (υπέστη καρδιακή προσβολή), πέφτοντας ανάσκελα στο χορτάρι.

Ο ρέφερι σταμάτησε το παιχνίδι, ποδοσφαιριστές έσπευσαν αμέσως κοντά του, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον συνεφέρουν.

Στο νοσοκομείο, στο οποίο διεκόμισθη, 10 γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, ανεπιτυχώς ωστόσο. Αυτό θα ήταν το προτελευταίο ματς για τον εκλιπόντα Καμερουνέζο, καθώς μετά το τέλος της σεζόν επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γαλλία - εκεί όπου βρισκόταν από χθες η γυναίκα του - για διακοπές.

Ο Πατρίκ Εκένγκ ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της χώρας του, Κανόν Γιαουντέ, πριν το 2009 έρθει στην Ευρώπη για τη γαλλική, Λε Μαν. Εκεί έμεινε μέχρι το 2013, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στη Ροντέ και μετά συνέχισε την καριέρα του στη Λωζάννη. Από το 2014 ανήκε στην ισπανική Κόρδοβα, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Ντινάμο Βουκουρεστίου. Υπήρξε δύο φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Καμερούν.

Όπως μεταδίδουν τα ρουμανικά δίκτυα, Digisport και Prosport, οι παίκτες της Ντινάμο Βουκουρεστίου είναι συντετριμμένοι, μην μπορώντας να πιστέψουν την τραγωδία και τον απροσδόκητο χαμό του συμπαίκτη τους.




 
Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia
Σοκ στην Premier League-Ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση και βιασμό
Ιρανός ΜΜΑer κλώτσησε ring girl, έχασε το ματς και μετά τον πλάκωσαν οι θεατές
Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ