Σκέψεις για Champions League και το Σαββατοκύριακο

Αγώνες Champions League, το Σάββατο και την Κυριακή; Κι όμως μπορεί να γίνει. Όπως αποκάλυψαν οι "Times", η UEFA σκέφτεται τη διεξαγωγή αναμετρήσεων το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους φιλάθλους από την Ασία.
 
Ωστόσο, για ενδεχόμενη τέτοια αλλαγή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021. Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι δεν έγκειται περιορισμός στα ματς που πιθανόν να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο, καθώς θα μπορούν να είναι είτε φάσης ομίλων, είτε προημιτελικών και ημιτελικών.

"Έχουμε μια σειρά συζητήσεων με τις ομάδες για τους τρόπους, που μπορούμε να βελτιώσουμε το Champions League. Ένας από αυτούς είναι να γίνονται ματς Champions League, το Σαββατοκύριακο", υποστήριξε αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Με την κλασική ώρα διεξαγωγής των ματς του Champions League (21:45), λόγω διαφοράς ώρας, είναι ασύμφορο για τις χώρες της Άπω Ανατολής, καθώς συμπίπτει με αρκετά προχωρημένη βραδινή ώρα.

Για παράδειγμα ο τελικός της διοργάνωσης (Ατλέτικο - Ρεάλ), θα μεταδοθεί στο Πεκίνο σε απευθείας σύνδεση στις 2:45 τα ξημερώματα, ενώ στο Τόκιο στις 3:45.

Μπορεί η ασιατική αγορά να είναι οικονομικά ιδιαίτερα συμφέρουσα για την UEFA, ωστόσο η πρώτη αντίδραση (έστω κι ανεπίσημη) ήρθε από την Premier League. "Αδιανόητο, τα Σαββατοκύριακα είναι δεσμευμένα για τις εγχώριες διοργανώσεις". Σε κάθε περίπτωση μοιάζει ενδιαφέρουσα η αναπροσαρμογή των ημερομηνιών διεξαγωγής των εγχώριων διοργανώσεων, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: www.sport24.gr
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι παραμένει στη Λεβερκούζεν
Ποσά που... ζαλίζουν-Το αστρονομικό συμβόλαιο της Puma με την Μπαρτσελόνα
Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»