Το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας τιμά τον Φέντερερ

Οι επιτυχίες του 38χρονου Θρύλου είναι αξιοσημείωτες και για αυτόν τον λόγο επικρατεί… φρενίτιδα από τους συμπατριώτες του για τον κάθε αγώνα του.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας αποφάσισε να τον τιμήσει με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

To Εθνικό μουσείο σε συνεργασία με τον ιστορικό Μπένεντικτ Μέιερ, συνέταξε ένα χρονικό 100 ιστορικών κεφαλαίων για την Ελβετία, στο οποίο οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους, με την εξιστόρηση να τελειώνει με τον Ρότζερ Φέντερερ και τα επιτεύγματα του.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι ο μαέστρος θεωρείται ένα πρότυπο όχι μόνο για τις επιτυχίες του στο τένις αλλά και για όλη την Ελβετία, αφού όπως περιγράφει ο Μέιερ στο έργο του, τα οικονομικά σκάνδαλα, το ξέπλυμα χρήματος, οι τραπεζικές απάτες και η φοροδιαφυγή μετά το Β’ Π.Π. είχαν αμαυρώσει το όνομα και την φήμη της χώρας, κάτι που άλλαξε εν μέρει ο Ρότζερ Φέντερερ με τις επιτυχίες του στο τένις.

Ο Μπένεντικτ Μάιερ έγραψε χαρακτηριστικά: "Ο βασιλιάς των court του τένις ήταν πάντα ο βασιλιάς της Ελβετίας: Ο Ρότζερ Φέντερερ έφερε στην χώρα μεγαλεία, αυτό βελτίωσε την εικόνα της".

Ο Μάιερ ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον θρίαμβο του Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν του 2017, τονίζοντας πόσο "ηρωικός" φαινόταν κατά την διάρκεια των αγώνων.

Το 18ο Grand Slam του θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του, όχι μόνο γιατί επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό, αλλά επειδή έπαιξε εκπληκτικά κόντρα στους μεγαλύτερους αντιπάλους του και τελικά σήκωσε το Norman Brooks Cup.

Μέχρι το 2017 ο Φέντερερ είχε να κατακτήσει Grand Slam για πέντε χρόνια, αλλά νικώντας τους Μπέρντιχ, Νισικόρι, Βαβρίνκα και Ναδάλ, κατόρθωσε να βρεθεί στο πρώτο σκαλί σε ηλικία 36 ετών.

Εκτός από τους 103 ατομικούς του τίτλους, στους οποίους ανάμεσα βρίσκονται και τα 20 Grand Slams, έχει επιπρόσθετα τρεις διακρίσεις στο Hopman Cup και ένα Davis Cup μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα για λογαριασμό της Ελβετίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στο διπλό το 2008 και ένα ασημένιο στο επίπεδο ανδρών στο Λονδίνο το 2012.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο σημαιοφόρος της Ελβετίας σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004-2008), ενώ το 2012 αρνήθηκε την θέση, θεωρώντας καλύτερο να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον συμπατριώτη του να ζήσει αυτή την τιμητική στιγμή.

Πηγή: Tennis24

Δειτε Επισης

Ποδοσφαιριστής στην Ισπανία έδωσε τη φανέλα του σε οπαδό για 50 ευρώ-«Δεν είμαι εκατομμυριούχος»
Επικός Τρινκιέρι: Είπε «γκαντέμη» δημοσιογράφο όταν τον ενημέρωσε για το 1-0 της Ρόμα κόντρα στη Μίλαν
Επική στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο-Έσκασε με μπλούζα Τορίνο και φώναξε «Γιουβέντους σκ@τ@»
Το μήνυμα οπαδού της Πάφου στον Θεουλή στο Στέλιος Κυριακίδης (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Ο πανηγυρισμός των παικτών της Λεβερκούζεν με… τσιγάρο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης
BINTEO: H στιγμή που αθλητής γλιστράει από τον βατήρα στα εγκαίνια Ολυμπιακής πισίνας
Ερωτευμένη με σταρ του Emily in Paris η Σακίρα-Οι φίλοι της ανησυχούν πως τη θέλει μόνο για τη φήμη
BINTEO: Το νέο αυτοκίνητο του Κριστιάνο αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ
Σε δημοπρασία… κρεβάτι που κοιμήθηκε ο Κριστιάνο-Η τιμή εκκίνησης
Το απαράμιλλο στυλ του Ράμος και το τζάκετ των 1384 ευρώ