BINTEO: Οι κριτικοί παραμιλάνε ήδη για την αθλητική ταινία της δεκαετίας

Για να μπορέσεις να σκηνοθετήσεις μια ταινία σαν το Rocky, πρέπει να έχεις υπάρξει ο Rocky. Και ο Σιλβέστερ Σταλόνε το έκανε αυτό. Για να μπορείς να σκηνοθετήσεις το Creed, πρέπει να έχεις υπάρξει ο Rocky και να έχεις υπάρξει και Creed. Κι αυτό το έκανε.  

Τώρα, που το franchise έχει περάσει στα χέρια του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και ο Sly δεν έχει καμία συμμετοχή στο εγχείρημα, το Creed 3 έχει έναν κανόνα: για να σκηνοθετήσεις το Creed, πρέπει να έχει υπάρξει τα πάντα εκτός από Creed και μετά να είσαι Creed.

Κι ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν έχει περάσει απ΄αυτά τα «πάντα», πήρε άπειρα μαθήματα στο πλευρό του Σταλόνε και τώρα μοιάζει να είναι έτοιμος για να πει στον κόσμο τη δική του ιστορία. Να παρουσιάσει το Creed μέσα από την δική του ψυχή.

Στο trailer που κυκλοφόρησε, αυτό που βλέπουμε φαντάζει τόσο υποσχόμενο, ώστε να φτάνεις στο σημείο να σκεφτείς πως μπορεί να θεωρηθεί εφάμιλλο του Rochy franchise και ίσως καλύτερο από μία-δύο ταινίες του.

Ο Άδωνις Κριντ είναι πια σε μια ήρεμη φάση της ζωής του, έχει το παιδί του, η γυναίκα του θριαμβεύει στην καριέρα της εξίσου, όλα μοιάζουν φανταστικά. Κι εκείνος συνεχίζει να προπονείται στο μποξ, παίζει λιγότερους αγώνες, αλλά παραμένει πρωταθλητής. Μέχρι όμως που εμφανίζεται ο Άντερσον Ντέιμ, ένας φίλος του από το ορφανοτροφείο.

Ο Ντέιμ έχει μόλις βγει από τη φυλακή και ζητάει τη βοήθεια του Κριντ για να ορθοποδήσει. Ο Κριντ τον βοηθάει, τον βάζει στο γυμναστήριό του για να προπονείται στο μποξ, όμως ο Ντέιμ δεν ακολουθεί τους κανόνες της ευγενούς άμιλλας. Είναι ανεξέλεγκτος, είναι επικίνδυνος.

Σύντομα έρχεται η μεταξύ τους σύγκρουση και ο Ντέιμ θα τον προκαλέσει να τα πουν μέσα στο ρινγκ και να λύσουν τις διαφορές τους. Αυτή τη φορά ο Κριντ δεν έχει να τα βάλει με τον εαυτό του. Ούτε με το παρελθόν του μπαμπά του και του Ρόκι. Έχει να τα βάλει με το δικό του παρελθόν, με τις δικές του αναμνήσεις με τον Ντέιμ που στήριζαν ο ένας τον άλλον.

Κι αν ο Ντέιμ έχει μόνο ζήλεια γιατί ο κάποτε φίλος του έγινε σπουδαίος, ενώ εκείνος κατέληξε στη φυλακή, ο Κριντ δεν έχει φτάσει στο σημείο που πρέπει ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει τον Ντέιμ στο ρινγκ.

Η μεταξύ τους μάχη είναι το καλωσόρισμα στην εποχή όπου η αύρα του Ρόκι έχει πια χαθεί. Όπου ισχύουν νέοι κανόνες και όχι αυτοί της εκτίμησης και του σεβασμού που είχαν οι παλιοί μποξέρ.

 

Δειτε Επισης

BINTEO: «Τι να πεις για μένα» και ζεϊμπέκικο του Αλεξανδρόπουλου μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου»
Οπαδός της Φενέρ άρχισε τις κλωτσιές και γκρέμισε το σαλόνι του στην τελευταία απόκρουση του Τζολάκη
Έμαθε αγγλικά για την Αλίσα ο Ντόουγκλας Λουίς-«Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε αν δεν μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα»
Ποδοσφαιριστής στην Ισπανία έδωσε τη φανέλα του σε οπαδό για 50 ευρώ-«Δεν είμαι εκατομμυριούχος»
Η κόρη του Μπέκαμ μεγαλώνει και ο παλαίμαχος άσος προειδοποιεί
Επικός Τρινκιέρι: Είπε «γκαντέμη» δημοσιογράφο όταν τον ενημέρωσε για το 1-0 της Ρόμα κόντρα στη Μίλαν
Επική στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο-Έσκασε με μπλούζα Τορίνο και φώναξε «Γιουβέντους σκ@τ@»
Το μήνυμα οπαδού της Πάφου στον Θεουλή στο Στέλιος Κυριακίδης (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Ο πανηγυρισμός των παικτών της Λεβερκούζεν με… τσιγάρο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης
BINTEO: H στιγμή που αθλητής γλιστράει από τον βατήρα στα εγκαίνια Ολυμπιακής πισίνας