Η ρωσική αρκούδα... κατάπιε και την Αίγυπτο!

Το ότι η συγκεκριμένη Ρωσία, που σερνόταν στα φιλικά και η οποία δεν βγάζει δα και μάτια στο Μουντιάλ, έχει σκοράρει 8 φορές στα δύο πρώτα της παιχνίδια με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο ανήκει στα ανεξήγητα του ποδοσφαίρου. Έγινε όμως και δεν χρειάζεται να απολογηθεί η οικοδέσποινα για αυτό.

Μπορεί η Αίγυπτος να είχε για πρώτη φορά τον Μοχάμεντ Σαλάχ στην ενδεκάδα της, όμως οι φαραώ έβγαλαν μόνοι τα μάτια τους. Ένα αστείο αυτογκόλ του Φατί στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) έγειρα την πλάστιγγα και από εκεί και μετά η ομάδα του Κούπερ κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Οι Ρώσοι σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο, μετέτρεψαν το ματς με την Αίγυπτο σε υγιεινό περίπατο και με το 3-1, ετοιμάζουν ήδη κουστούμι για τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ εύκολων λαθών και σε πολλές σέντρες. Οι όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν από πουλήματα μπάλας, όπως αυτό του 6ου λεπτού που έφερε το συρτό σουτ του Γκολόβιν, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δύο άστοχα μακρινά σουτ από Τρεζεγκέ (16’) και Τσέρισεφ (19’), ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο ομάδες με τους Ρώσους να ψάχνουν το κεφάλι του Τζιούμπα και τους Αιγύπτιους εκτός κλίματος.

Κι εκεί που το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα να επιδείξει, στην επανάληψη «έβρεξε» γκολ. Μία στραβοκλωτσιά του Φατί (47’) σε ακίνδυνο σουτ του Ζόμπνιν έφερε ανέλπιστα το 1-0 και το ματς άλλαξε.

Ο Μάριο Φερνάντες πήρε την μπουκιά από το στόμα του Σαλάχ (55’) και δύο λεπτά αργότερα, με υπέροχη κούρσα και συστημένη σέντρα έδωσε το 2-0 στο πιάτο του Τσέρισεφ (57’), ο οποίος έφτασε στα τρία γκολ στην διοργάνωση.

Η εικόνα αποσύνθεσης των «φαραώ» έφερε και το 3-0, όταν το τανκ που λέγεται Τζιούμπα «χόρεψε» όλη την άμυνα και πλάσαρε εύστοχα (62’) με τους Ρώσους να χαλαρώνουν στο τέλος.

Η είσοδος του Ουάρντα έδωσε λίγο πνοή στους Αιγύπτιους που κατάφεραν να μειώσουν με πέναλτι του Σαλάχ (73’), αλλά ως εκεί. Το ποτάμι δεν γινόταν να γυρίσει πια πίσω…

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Τσέρισεφ (74’ Κουζιάεφ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν Ζιρκόφ (87’ Κουντριάσοφ), Σαμέντοφ, Τζιούμπα (79’ Σμόλοφ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ-Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φάτι, Χαμέντ, Μόχσεν (82’ Καχράμπα), Σαλάχ, Αμπντελσάφι, Ελνένι (64’ Ουάρντα), Σαΐντ, Τρεζεγκέ (68’ Σόμπχι).

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)