Έτσι ολοκληρώνει τους ομίλους ο Απόλλωνας

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας
 
Έτοιμος να «σπάσει» την… κατάρα αλλά και το αρνητικό σερί που διατηρείται στους τελευταίους αγώνες που δίνει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία έξι χρόνια είναι ο Απόλλωνας που τίθεται αντιμέτωπος με τη Μαρσέιγ, για την 6η αγωνιστική των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο και αναλύοντας τα τελευταία παιχνίδια που έδωσε στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές της η ομάδα της Λεμεσού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Απόλλωνας αποχαιρέτησε και τις τρεις φορές την Ευρώπη με ήττα. Καταλυτικός παράγοντας φυσικά, ήταν και τα βαθμολογικά δεδομένα κάθε χρονιά, αφού η υπόθεση πρόκρισης είχε ήδη κριθεί.

Η omada.com.cy σας παραθέτει στο… πιάτο τους τελευταίους αγώνες του Απόλλωνα στους ομίλους:
 
Είπε… αντίο στο χιονισμένο ΓΣΠ!
Η χρονιά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Απόλλωνα, καθώς πανηγύρισε την πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του ήταν η περίοδος 2013-14. Η ομάδα της Λεμεσού, που κληρώθηκε στον 10ο όμιλο με τις Λάτσιο, Λέγκια και Τρανζοσπόρ, κατάφερε να τερματίσει 3η με απολογισμό, μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.
 


Μέσα στο παγωμένο στάδιο της πρωτεύουσας που το χιονόνερο δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ο Απόλλωνας φιλοξένησε τη Λέγκια για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας στο τέλος την ήττα από τους Πολωνούς με 2-0 (Γιοντλόβιετς, 8' και Μπριζίσκι, 63').


Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:
Aπόλλων (Χριστοφόρου): Βάλε, Ρόχας, Μερκής, Ντανανάε, Καταλά (61’ Α. Χαραλάμπους), Γκουγιόν, Ρομπέρ, Κυριάκου (70’ Μεριέμ), Γκαρσία, Σανγκόι, Παπουλής (23’ Γκριγκόριε)
Λέγκια (Ούρμπαν): Κούτσιακ, Τζούνιορ, Γιοντλόβιετς, Μπρίσκι (79’ Βαβρίσνιακ), Μπερεζίνσκι, Ρέζνιτσακ, Πίντο (71’ Αστίς), Φούρμαν, Ογιάμα (87’ Μίκιτας), Ντβαλισβίλι, Κούτσαρικ

 
Λύγισε στην ανωτερότητα των Ισπανών…
Το παρών του για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έδωσε ο Απόλλωνας την περίοδο 2014-15, που η κληρωτίδα τον έφερε στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης με τις Γκλάντμπαχ, Βιγιαρεάλ και Ζυρίχη. Στον πρώτο αγώνα, κατάφερε να πετύχει και την πρώτη της εντός έδρας νίκη σε ομίλους η ομάδα της Λεμεσού κερδίζοντας τη Ζυρίχη με 3-2. Ωστόσο, στους επόμενους πέντε αγώνες δέχθηκε ισάριθμες ήττες και αποκλείστηκε.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο Απόλλωνας την τελευταία αγωνιστική γνώρισε την ήττα με πανομοιότυπο σκορ, 2-0, από τη Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί μπήκαν με μεγάλα κέφια στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης που κυριάρχησαν και πέτυχαν δύο γκολ με τους Μορένο (35’) και Βιέτο (40’).
 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:
Απόλλων (Αντόνε)
: Χίντι, Μούλντερ, Μερκής, Αγγελή, Βασιλείου, Γκουγιόν, Χαμντανί (76’ Κυριάκου), Ρόσα, Τουράμ, Παπουλής (66’ Ρέζεκ), Ολίνγκα (59’ Σανγκόι).
Βιγιαρεάλ (Μαρσελίνιο): Ασένχο, Γκασπάρ (46’ Εσπινόζα), Ντοράδο, Κόστα, Παουλίστα, Ρουκάβινα, Πίνα, Γκόμες, Σοριάνο (46’ Τριγκέιρος), Βιέτο (60’ Ούτσε), Μορένο.

 
Αποχαιρέτησε με την Έβερτον τους ομίλους…
Άτυχος στάθηκε στην περυσινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Απόλλωνας, που συμμετείχε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Οι «γαλαζιοί» της Λεμεσού, που κληρώθηκαν με σπουδαίες ομάδες όπως τις Αταλάντα, Λιόν και Έβερτον, τερμάτισαν στην 4η και τελευταία θέση του 5ου ομίλου με τρεις βαθμούς.

Στον τελευταίο αγώνα των ομίλων, βαθμολογικά αδιάφορες Απόλλων και Έβερτον κοντραρίστηκαν στο ΓΣΠ, καθώς τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου εξασφάλισαν Αταλάντα και Λιόν.

Η ομάδα της Λεμεσού, αν και είδε στα μάτια την αγγλική ομάδα, λύγισε στην ανωτερότητα της αντιπάλου, με τα «ζαχαρωτά» να επικρατούν στο τέλος 3-0, με ένα δαιμονισμένο Λούκμαν (21’,28’) και Βλάσιτς (87’). 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:
Απόλλων (Αυγουστή): 
Κίσσας, Πέδρο, Πιτσιάν, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Άλαν, Σατσέτι, Μαρτίνες (75’ Πίττας), Σαρδινέρο (60′ Γιάκολις), Παπουλής, Σκέμπρι (60’ Σελάγια).
Έβερτον (Σέξπιρ): Ρόμπλες, Μπάνινγκαϊμ, Φίνι, Μπέσιτς, Τσάρλσι (90’+1 Ντένι), Κλάασεν, Σνάιντερλεν, Βλάσιτς, Μιραλάς (89’ Γκόρντον), Λούκμαν, Χόρνμπι (82’ Μπρόουντχεντ).

Δειτε Επισης

Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή