Μελετημένη απόφαση ο Μιλόγεβιτς

Ακούω από εδώ και από εκεί τους διάφορους μέντορες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αποκτούν προπονητική ταυτότητα στις εξέδρες των γηπέδων κάθε Σαββατοκύριακο, να σκαρτάρουν την επιλογή της Ομόνοιας για τον αντικαταστατή του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο της ομάδας. Το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς προπονητικά δεν λέει κάτι σε εμάς. Όμως, τα πεπραγμένα του στην Τσουκαρίρτσκι μόνο αμελητέα δεν είναι. Παρέλαβε μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία και την οδήγησε σε δύο χρόνια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, πανηγυρίζοντας συνάμα την κατάκτηση του κυπέλλου.

Εργασιομανή, μελετημένο και πειθαρχημένο προπονητή χαρακτήρισαν το νέο αφεντικό της Ομόνοιας αρκετοί Σέρβοι που πέρασαν από το νησί μας και  γνωρίζουν από πρώτο χέρι το ποιόν του 47χρονου προπονητή. Η πρόσληψη Μιλόγεβιτς ενδεχομένως να ξένισε τους φίλους της Ομόνοιας, οι οποίοι προσδοκούσαν σε πιο γνωστό όνομα προπονητή. Τέτοιοι ήταν όμως οι Μπάγεβιτς, Λεμονής και Λοτίνα οι οποίοι κάθισαν προ ετών στον πάγκο του «τριφυλλιού», χωρίς ουσιαστικά η ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Η επιλογή του Μιλόγεβιτς πιστεύω ότι είναι η πιο μελετημένη απόφαση των τελευταίων χρόνων στην Ομόνοια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η επιτυχία είναι δεδομένη. Μιλά άπταιστα Ελληνικά, λόγω της πολυετούς θητείας του στα ελληνικά γήπεδα ως ποδοσφαιριστής και έχει εμπειρία στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών από ακαδημίες καθώς εργάστηκε σε Ηρακλή και Ερυθρό Αστέρα. Ο νέος προπονητής των «πρασίνων», εφόσον δουλέψει απρόσκοπτα και χωρίς παρεμβολές, έχει όλα τα εφόδια για να αφήσει έργο στο «Ηλίας Πούλλος». Μήπως οι Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τιμούρ Κετσπάγια (μακράν οι πιο πετυχημένοι προπονητές στην Κύπρο), είχαν πλουσιότερο βιογραφικό όταν ανέλαβαν τις τύχες ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης;

Το μπάτζετ 5-6 εκατ. ευρώ της Ομόνοιας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κύπρο και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τις μέτριες έως κακές πορείες στο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία, κατά την οποία τερμάτισε δύο φορές στην τρίτη θέση, μια στην τέταρτη, και μια στην πέμπτη. 

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)