Το φιάσκο με Σα και οι "διακοπές" των ανεπιθύμητων στον "Αρχάγγελο"

Το φιάσκο στην τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αντικατοπτρίζει πλήρως το μεταγραφικό πλάνο (;) του ΑΠΟΕΛ.  

Απ’ όλα είχε το… πανέρι για τους «γαλαζοκιτρίνους» εκτός από το ζητούμενο (μεταγραφή επιθετικού και αποδέσμευση ποδοσφαιριστή που είναι εκτός πλάνων) στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Το φιάσκο στην υπόθεση Ορλάντο Σα δεν είναι το τέλος του κόσμου για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν εκτεθειμένοι, όχι γιατί ο Πορτογάλος επιθετικός αποφάσισε την υστάτη ν’ αναιρέσει τη συμφωνία με τους πρωταθλητές Κύπρου για χάρη της Σταντάρ Λιέγης  (παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν παντού σε μεταγραφικές περιόδους), αλλά γιατί δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την ομάδα ενώ ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν και μάλιστα με οικονομική υπέρβαση.

Στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε γιατί:

  • Τα νέα αποκτήματα της ομάδας δεν βοήθησαν, πλην του Ορλάντι, στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τους ποδοσφαιριστές που τέθηκαν εκτός πλάνων. Πιατκόφσκι, Στίλιτς κατά κύριο λόγο και Σέρτζιο κατά δεύτερο.
  • Η πρόθεση γι’ απόκτηση επιθετικού, όπως μαρτυρούν οι επαφές με Αΐλτον και Σα, έπεσε στο κενό και ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δύο διαθέσιμους επιθετικούς (Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο) και πολύ πιθανόν να είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο με τρεις δεξιούς μπακ (Μιλάνοφ, Σέρτζιο, Χριστοφόρου) και δύο επιθετικούς.

 
Το συμπέρασμα πως ο ΑΠΟΕΛ δεν κινήθηκε όπως θα έπρεπε στο μεταγραφικό παζάρι δεν σημαίνει πως οι μεταγραφές που έγιναν είναι κακές. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όμως, το βέβαιο είναι πως ο ΑΠΟΕΛ έχοντας διάθεση να προσφέρει χρήμα για ενίσχυση δεν κινήθηκε έγκαιρα και με πλάνο για να το πράξει.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)