-Τι είναι ο Γιαννιώτας, coach

Τι είναι ο Γιαννιώτας; Κλασικός εξτρέμ! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένας κλασικός εξτρέμ. Δηλαδή ότι έλειπε από την εθνική ομάδα χρόνια τώρα. Για την ακρίβεια, δύο χρόνια και κάτι από τότε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε εκείνες τις καταπληκτικές «κούρσες» πάνω από την γραμμή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Διάολε, από τότε που ο Σαμαράς παριστάνοντας έστω τον εξτρέμ φόβιζε με την τεχνική και τον δυναμισμό του τις αντίπαλες άμυνες...

Ο Γιάννης Γιαννιώτας μάλλον δεν είναι ένας φοβερός και τρομερός εξτρέμ. Είναι όμως τέτοιος. Μπορεί να παίξει πάνω από την γραμμή, να τρέξει τον αντίπαλο του και να ξεχυθεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν. Μια τέτοια περίσταση ήταν αυτή με το σουτ του Μήτρογλου από το θαυμάσιο κλέψιμο του Μάνταλου. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και ο Γιαννιώτας σπριντάροντας άφησε πίσω του τους αμυντικούς και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Νωρίτερα και ενώ η εθνική είχε αμυντικό ρόλο στο παιχνίδι είχε προλάβει δύο φορές να ξεγλιστρήσει από τους αντιπάλους του και να βγάλει μια σέντρα στην καρδιά της περιοχής.

Κάποια στιγμή να σταματήσει το παράδοξο που παίζουμε χωρίς εξτρέμ. Το δοκίμασε και ο Αναστασίου στον Παναθηναϊκό και τα είδαμε τα χαΐρια του. Η νίκη επί των Ολλανδών είναι «βάλσαμο» στην πληγωμένη ψυχολογία των διεθνών και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δείχνει ότι υπάρχουν οι αγωνιστικές προϋποθέσεις για ανάκαμψη σε πρώτη φάση και πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας σε δεύτερη.

Συνολικά κρίνοντας η εθνική ομάδα έκανε ένα «μυαλωμένο» παιχνίδι. Ήταν καλά οργανωμένη στη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψε στους Ολλανδούς να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα. Πέτυχε τα δύο γκολ από κλέψιμο και σωστή πρώτη πάσα από τον Φορτούνη στο πρώτο γκολ και από τον Μάνταλο στο δεύτερο. Η δε σέντρα του Τοροσίδη θύμισε τον καλό «Τόρο» των προηγούμενων χρόνων.

Όσα είδαμε στο Αϊντχόφεν δημιουργούν την πεποίθηση ότι η εθνική ομάδα μπορεί να αποκτήσει και πάλι τη φυσιογνωμία που έχασε επί Ρανιέρι, Μαρκαριάν και Τσάνα. Οργανωμένη άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Να είμαστε εξηγημένοι: Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται τα βασικά της «γρανάζια» να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η παρατήρηση δεν αφορά τον Παπασταθόπουλο που είναι μόνιμα διακριθείς. Αφορά τον Σάμαρη, τον Μανιάτη, τον Μήτρογλου, τον Μάνταλο. Αφορά τον Φορτούνη που ήταν μεν καλύτερος από τα πρόσφατα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αλλά έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Σε ότι αφορά το ματς με το Γιβραλτάρ ας μας λείπουν οι προσδοκίες για φοβερή εμφάνιση με πέντε-έξι γκολ. Για αρχή μας φτάνει η νίκη. Μια νίκη χωρίς καρδιοχτύπια και αναστεναγμούς. Με οδηγό το ματς με την Ολλανδία ο Σκίμπε μπορεί να κερδίσει το στοίχημα και να δημιουργήσει την ομάδα που θα μας οδηγήσει το καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πηγή: www.sportotal.gr

Δειτε Επισης

Καληνύχτα Ρίο, καλημέρα Τόκιο!
Το τετ α τετ Τσίπρα – Κορακάκη – Τι είπαν για την γκρεμισμένη παράγκα
Παραολυμπιονίκης συγκλονίζει: Θα συμμετάσχω στο Ρίο και μετά θα κάνω ευθανασία (pics)
Επέστρεψε και αντίκρισε το γκρεμισμένο σκοπευτήριό της η Κορακάκη
Κατερίνα Στεφανίδη: «Έχω χάσει μετάλλια από αθλητές ντοπέ»
Βίντεο: Τι είπε ο Κυριακός Ιωάννου δευτερόλεπτα πριν «πετάξει» στα 2.29μ.
Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτούς τους αρουραίους
Η Ρωσία ασκεί έφεση στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατά του CAS
Συνέλαβαν όλη την Ολυμπιακή ομάδα της Ζιμπάμπουε επειδή δεν έφερε ούτε ένα μετάλλιο από το Ρίο
Ο Πούτιν «χρύσωσε» τους Ρώσους Ολυμπιονίκες