H πιο μεγάλη πληγή της Εθνικής

Από τα πρώτα της παιχνίδια στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Εθνική Κύπρου παρά τη θέληση για διάκριση στη φετινή διοργάνωση, εντούτοις ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει το βήμα πρόκρισης.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αρκεστεί με τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων – ολοκληρώνονται στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο προδιαγραφόμενος, όμως, αποκλεισμός από τη συνέχεια - κακά τα ψέματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελπίζουμε σε πρόκριση - δεν είναι το πιο απογοητευτικό για την Εθνική Κύπρου.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, που ήταν και το πρώτο εντός έδρας στη φετινή διοργάνωση, κόντρα στην Ισλανδία, ήταν εμφανές ότι η ομάδα μας υστερεί εντελώς σε φρεσκάδα, λόγω απουσίας νεαρών παικτών να αναλάβουν το βάρος στα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, η προσπάθεια στηρίζεται σε καλαθοσφαιριστές που ηλικιακά βρίσκονται προς – ή τουλάχιστον πολύ κοντά – στη δύση της καριέρας τους. Με εξαίρεση τους Σάιμον Μιχαήλ (24), Νικόλα Στυλιανού (27) και Χριστόφορο Ραζή (27), οι υπόλοιποι διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ηλικίας του. Στο παιχνίδι με την Ισλανδία, κυρίως ο νεαρότερος Σάιμον Μιχαήλ ήταν αρκετά καλός. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και ήταν από τους διακριθέντες.

Ο αγώνας με την Ισλανδία χάθηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο οπότε και φάνηκε οι πλείστοι διεθνείς μας να μένουν από δυνάμεις. Από την άλλη, οι Ισλανδοί όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζαν περισσότερες μονομαχίες και είχαν πιο πολλές αντοχές για να πετύχουν το σκοπό τους.

Για να αντιληφθούμε τη διαφορά ανάμεσα στην Εθνική Κύπρου και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι 31, της Ισλανδίας 27, του Βελγίου 26 και της Ελβετίας 25. 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)