Εξαρτημένη από το ΑΚΕΛ η Ομόνοια και ανίδεος ο Μιλτής

Αλήθεια, σοκαρίστηκε κανείς διαβάζοντας την κατάθεση το Μιλτιάδη Νεοφύτου, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στην οποία εν ολίγοις είπε ότι το ΑΚΕΛ ελέγχει την Ομόνοια;

Τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της Ομόνοιας δεν τις υιοθετούμε, ούτε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Το κοινό μυστικό δεκαετιών για την εξάρτηση του λαοφιλούς σωματείου από το ΑΚΕΛ είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του κ. Νεοφύτου με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Για την Ομόνοια λίγη σημασία έχει ποιος θα βγει κερδισμένος στις δικαστικές αίθουσες. Τα όσα καταγγέλθηκαν, εάν ευσταθούν, φωτίζουν το δρομολόγιο της «μαύρης» περιόδου στην ιστορία των «πρασίνων» που άφησε χρέος εκατομμυρίων ευρώ και ταλανίζει μέχρι σήμερα το σωματείο.

Ο εργολάβος (σ.σ. Μιλτιάδης Νεοφύτου) ανέφερε ότι η Ομόνοια λειτουργεί ως μασονική οργάνωση. Κατηγόρησε τον Δημήτρη Χριστόφια ότι τον έβαλε στον διοικητικό θώκο της Ομόνοιας για να ρίξει μπόλικο χρήμα το οποίο θα του επιστρεφόταν από εταιρείες προσκείμενες στο ΑΚΕΛ, ώστε να έρθουν επιτυχίες και να τον βοηθήσουν να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για μια τριετία οι φίλοι της Ομόνοιας έτρεχαν να συνεισφέρουν οικονομικά από το υστέρημα τους για σωτηρία της Ομόνοιας. Το «τριφύλλι» βρέθηκε να χρωστά  υπέρογκα ποσά σχεδόν σε όποιο είχε διαβεί την πύλη του «Ηλίας Πούλλος». Εδώ και μια πενταετία παλεύει από τη μία να εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις και από την άλλη να παρουσιάζεται όσο ανταγωνιστικό αρμόζει η ιστορία της.

Η τετραετής «ξηρασία» από τους τίτλους με την παρουσία στον τελικό κυπέλλου της περασμένης σεζόν ν’ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ομόνοιας, αποτελούν απότοκο των τραγικών λαθών που έγιναν στην οικονομική διαχείριση του συλλόγου επί εποχής Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Σαφέστατα η Ομόνοια θα μπορούσε να είχε καλύτερες παρουσίες την τελευταία τετραετία, νοουμένου πως είχε οικονομικά προβλήματα, όμως το μπάτζετ της δεν ήταν λιγότερο από ομάδες που διεκδίκησαν τίτλους.

Σίγουρα ο Νίκος Νταμπίζας μπορούσε και έπρεπε να είχε πάρει στο «Ηλίας Πούλλος» καλύτερο αμυντικό από τον Νασιμέντο. Σήμερα τ’ ακούει ο Νταμπίζας, ο Κάρβερ και ο Τζιωνής. Χθες (πέρσι) ο Σεραφείμ και ενδεχομένως στο μέλλον κάποιος άλλος.

Γι’ αυτούς που «σφάζονται» στα δικαστήρια για τα εκατομμύρια ευρώ που πηγαινοερχόντουσαν στην πλάτη της Ομόνοια με σκοπό να υλοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και διασύρουν ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα σωματεία της Κύπρου τι θα γίνει;

Μήπως αυτοί νιώθουν έστω το 1% της στεναχώριας που βιώνει ένας αγνός φίλος των «πρασίνων» για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο; Μήπως ο κερδισμένος της δίκης θα βγάλει από την τσέπη χρήματα για να ξοφλήσει το χρέος που έμεινε στο σωματείο;